Disneyland Tokyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kastil Cinderella Disneyland Tokyo

Disneyland Tokyo punika papan pariwisata ingkang wonten ing Jepang. Mliginipun wonten Urayasu, Chiba, Jepang [1]. Papan punika awujud taman rékréasi kanthi wiyar dumugi 465.000 m² lan kalebet taman rékréasi saha resort Dysney kaping satunggal ingkang dipunbangun wonten njawinipun Amerika. Disneyland Tokyo punika dipunbangung déning Walt Dysney Imagineering. Taman rékréasi punika dipundamel sami kaliyan Disneyland ingkang wonten ing Anaheim, California. cara paling saé dugi wonten papan punika kanthi mendhet jalur kereta api JR Keiyō saking Stasiun Tokyo dhateng Stasiun Maihama.

Nalika wanci dalu punika wonten parade Dreamlights listrik ingkang menarik. Wonten atusan èwu lampu ingkang ngapung. Saksampunipun mirsani parade sadaya tiyang tindak dhateng astana . Disneyland Tokyo punika gadhah aréa ingkang wonten temanipun kadosta Mermaid Lagoon, Pasisir Arab, Pelabuhan Mediterania, lan sanès-sanèsipun. Mermaid Lagoon punika kagungan astana ing ngandhaping lemah kabangung Ariels lan ing ngandhapipun punika aréa kanthi manéka warna wahana lan toko ingkang dipunbangun kados wujuding iwak paus, saéngga swasananipun kados wonten ing ngandhaping toya. Taman punika ugi kagungan wahana Indiana Jones ingkang mirip sanget kaliyan ingkang wonten ing Disneyland California. Nalika wanci dalu wonten ing Pelabuhan Mediterania, wonten pagelaran ingkang dipunwastani BraviSEAmo, punika pertunjukan ingkang ngginakaken kapal tongkang, toya mancur, èfèk Pyro, lan kembang api [2].

Wonten 7 bertéma dhaérah-dhaérah ing Tokyo Disneyland, inggih punika :

  • World Bazzar

Dunia Bazar punika papan ingkang kathah toko-toko lan restoranipun. Wonten ing papan punika ugi wonten toko kanggé angsai-angsalan.

  • Adventureland

Pirates of the Caribbean lan Jungle Curise punika kalebet atraksi ingkang populer wonten ing mriki. Para wisatawan saged nyusuri wahana Laut Karibia lan nyusuri lèpèn wonten ing wana. Wonten ugi Mickey lan Minnie’s Polinesia Paradise ingkang dipunwontenaken ing Terrace Restaurant Polynesia. Wonten ing mriku dhahar sinambi mirsani penari asli saking Polynesia ingkang nari kaliyan Mickey.

  • Westernland

Big Thunder Mountain punika daya tarik ingkang paling populer. Mlampah mawi nitih kréta nyusuri tambang-tambang wonten ing donyaning para koboi.

  • Critter Country

Daya tarik utama ing papan punika Gunung Splash ingkang kawéntar.

  • Fantasyland

Simbol saking taman ing mriki punika kastil Cinderella.

  • Toontown

Toontown punika kutha ingkang manéka warna, warna-wani karakter kartun disney, kadosta griyanipun Minnie, griya Dale’s Tree, griya Goofy’s Bounce, lan tasih kathah malih. Celak kaliyan lawang kanggé mlebu Toontown punika wonten taman ingkang kadamel kanggé laré-laré alit. Para laré saged dolanan ing taman punika.

  • Tomorrowland

Atraksi ingkang kawéntar ing mriki punika Bintang Tours punika awujud ruang kanggé petualangan lan gunung. Saged ugi nyobi wahana tour dhateng ruang angkasa kanthi nitih roket dhateng galaksi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Panduan wisata Jepang (dipun-akses tanggal 23 Desember 2013).
  2. ^ [2], Wisata ke Disneyland Tokyo (dipun-akses tanggal 24 Desember 2013).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Disneyland_Tokyo&oldid=1014378"