Tokyo Disney Resort

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Koordhinat: 35°37′47″N 139°52′58″E / 35.62972°N 139.88278°E / 35.62972; 139.88278

Tokyo Disney Resort
IndustryTaman hiburan lan resor
FoundedApril 15, 1983; 39 taun kapungkur (1983-04-15)
HeadquartersUrayasu, Chiba, Jepang
OwnerThe Oriental Land Company (kanthi lisensi saka Disney Parks, Experiences and Products (The Walt Disney Company))
WebsiteSitus jaringan resmi

Tokyo Disney Resort (東京ディズニーリゾート Tōkyō Dizunī Rizōto?) (celukan lokal TDR[1]) yaiku taman hiburan lan resort liburan sing ana ing Urayasu, Chiba, Jepang, ing sisih wetan Tokyo. Diduweni lan dioperasikake dening the Oriental Land Company kanthi lisensi saka The Walt Disney Company. Resor iki dibukak tanggal 15 April 1983, dadi taman hiburan tunggal (Tokyo Disneyland), nanging dikembangake dadi resor kanthi rong taman hiburan, papat hotel Disney, enem hotel non-Disney, lan kompleks perbelanjaan. Tokyo Disneyland yaiku taman hiburan Disney kaping pisan sing dibukak ing njaba Amerika Serikat.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. JapamTimes (2012-05-10). "OPINION: A tour bus tragedy". JapamTimes (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-08-11.