The Walt Disney Company

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Walt Disney Company
Publik (NYSE: DIS)
Indhustri Media
Diyasa Hollywood, California, AS[1]
(16 Oktober 1923)
Sing yasa Walt dan Roy Disney
Kantor gedhé The Walt Disney Studios
Burbank, California, Amerika Serikat
Wong kunci
John E. Pepper, Jr. (Direktur)
Robert Iger (Presdir) & (Presiden)
Anne Sweeney (Presiden, Disney-ABC Television Group dan Wakil, Disney Media Networks)
Cacah karyawan
137,000 (2008)
Dhivisi Walt Disney Studio Entertainment, Disney-ABC Television Group, Disney Interactive Media Group, Walt Disney Consumer Products, Walt Disney Parks and Resorts, Marvel Entertainment
Sana jaringan Disney.com

The Walt Disney Company (NYSE: DIS) utawa luwih dikenal kang jenengé Disney ya iku perusahaan konglomerat ing bidang hiburan lan media kang paling gedhé ing donya.[2] Diadegaké ing tanggal 16 Oktober 1923, perusahaan iki diadegaké déning Walt Disney lan Roy Oliver Disney lan dijenengaké Disney Brothers Cartoon Studio.[2] Pusaté ana ing Burbank, California.[2]

Laba Disney ing taun 2004 ya iku $30,8 miliar USD lan tunggalé bagéyan Dow Jones Industrial Average.[2] Perusahaan iki dikenal dadi Walt Disney Productions, Ltd. nganti 6 Februari 1986 lan banjur diganti dadi jeneng kang saiki.[2]

Walt Disney Co.[besut | besut sumber]

Perusahaan iki dibagi dadi 4 bagian kang penting ya iku:

  • Studio Entertainment (Hiburan studio),
  • Parks and Resorts (Taman téma lan resort),
  • Media Networks (Jaringan media),
  • Consumer Products (Produk konsumèn).[3]

Sejarah[besut | besut sumber]

Perusahaan iki diadegaké ing taun 1923 déning Walt lan Roy Disney.[3] Film pisanan kang disiaraké ya iku Alice's Day at Sea.[3] Ing taun 1928, Walt lan Roy nyiptakaké tokoh kartun Miki Tikus.[3] Ing taun 1934, ya iku ngenalaké tokoh kartun Donal Bebek, Mini Tikus lan Gufi.[3] Film kang nomer loro dirilis ing atun iku ya iku Snow White and the Seven Dwarfs, Pinocchio, lan Fantasia.[3]

Ing taun 1940, studio dipindahké ning Burbank, California.[3] lan ing taun 1955, ya iku taun pisanan mbuka Disneyland.[3] Saingan utama ya iku:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Company History". Corporate Information. The Walt Disney Company. Retrieved 30-08-2008.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ a b c d e (en)Disney(06 Aggustus 2011)
  3. ^ a b c d e f g h i (en)Disney(06 Agustus 2011)