The Walt Disney Company

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Walt Disney Company
Jenis Publik (NYSE: DIS)
Industri Media
Didirikan Hollywood, California, AS[1]
(16 Oktober 1923)
Pendiri Walt dan Roy Disney
Kantor pusat The Walt Disney Studios
Burbank, California, Amerika Serikat
Tokoh penting John E. Pepper, Jr. (Direktur)
Robert Iger (Presdir) & (Presiden)
Anne Sweeney (Presiden, Disney-ABC Television Group dan Wakil, Disney Media Networks)
Karyawan 137,000 (2008)
Divisi Walt Disney Studio Entertainment, Disney-ABC Television Group, Disney Interactive Media Group, Walt Disney Consumer Products, Walt Disney Parks and Resorts, Marvel Entertainment
Situs web Disney.com

The Walt Disney Company (NYSE: DIS) utawa luwih dikenal kang jenengé Disney yaiku perusahaan konglomerat ing bidang hiburan lan media kang paling gedhé ing donya.[2] Diadegaké ing tanggal 16 Oktober 1923, perusahaan iki diadegaké dening Walt Disney lan Roy Oliver Disney lan dijenengaké Disney Brothers Cartoon Studio.[2] Pusaté ana ing Burbank, California.[2]

Laba Disney ing taun 2004 yaiku $30,8 miliar USD lan tunggalé bagéyan Dow Jones Industrial Average.[2] Perusahaan iki dikenal dadi Walt Disney Productions, Ltd. nganti 6 Februari 1986 lan banjur diganti dadi jeneng kang saiki.[2]

Walt Disney Co.[sunting | sunting sumber]

Perusahaan iki dibagi dadi 4 bagian kang penting yaiku:

  • Studio Entertainment (Hiburan studio),
  • Parks and Resorts (Taman téma lan resort),
  • Media Networks (Jaringan media),
  • Consumer Products (Produk konsumèn).[3]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Perusahaan iki diadegaké ing taun 1923 déning Walt lan Roy Disney.[3] Film pisanan kang disiaraké yaiku Alice's Day at Sea.[3] Ing taun 1928, Walt lan Roy nyiptakaké tokoh kartun Miki Tikus.[3] Ing taun 1934, yaiku ngenalaké tokoh kartun Donal Bebek, Mini Tikus lan Gufi.[3] Film kang nomer loro dirilis ing atun kuwi yaiku Snow White and the Seven Dwarfs, Pinocchio, lan Fantasia. [3]

Ing taun 1940, studio dipindahké ning Burbank, California.[3] lan ing taun 1955, yaiku taun pisanan mbuka Disneyland.[3] Saingan utama yaiku:

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Company History". Corporate Information. The Walt Disney Company. http://corporate.disney.go.com/corporate/complete_history_1.html. Retrieved 30-08-2008.
  2. ^ a b c d e (en)Disney(06 Aggustus 2011)
  3. ^ a b c d e f g h i (en)Disney(06 Agustus 2011)