The Walt Disney Company

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Walt Disney Company
TypePublik (NYSE: DIS)
IndustryMedia
FoundedHollywood, California, AS[1]
(16 Oktober 1923)
FounderWalt dan Roy Disney
Headquarters
Key people
John E. Pepper, Jr. (Direktur)
Robert Iger (Presdir) & (Présidhèn)
Anne Sweeney (Présidhèn, Disney-ABC Television Group dan Wakil, Disney Media Networks)
Revenue59.434.000.000 Dolar AS (2018) Edit this on Wikidata
15.706.000.000 Dolar AS (2018) Edit this on Wikidata
Total assets98.598.000.000 Dolar AS (2018) Edit this on Wikidata
Number of employees
137,000 (2008)
DivisionsWalt Disney Studio Entertainment, Disney-ABC Television Group, Disney Interactive Media Group, Walt Disney Consumer Products, Walt Disney Parks and Resorts, Marvel Entertainment
WebsiteDisney.com

The Walt Disney Company (NYSE: DIS) utawa kondhang kang jenengé Disney yaiku perusahaan konglomerat ing babagan hiburan lan médhia kang gedhé dhéwé ing donya.[2] Diadegaké ing tanggal 16 Oktober 1923, perusahaan iki diadegaké déning Walt Disney lan Roy Oliver Disney lan dijenengaké Disney Brothers Cartoon Studio.[2] Pusaté ana ing Burbank, California.[2]

Laba Disney ing taun 2004 yaiku $30,8 miliar USD lan tunggalé pérangan Dow Jones Industrial Average.[2] Perusahaan iki dikenal dadi Walt Disney Productions, Ltd. nganti 6 Fèbruari 1986 lan banjur diganti dadi jeneng kang saiki.[2]

Walt Disney Co.[besut | besut sumber]

Perusahaan iki dibagi dadi 4 pérangan kang wigati yaiku:

  • Studio Entertainment (Hiburan studio),
  • Parks and Resorts (Taman téma lan resort),
  • Media Networks (Jaringan médhia),
  • Consumer Products (Produk konsumèn).[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Perusahaan iki diadegaké ing taun 1923 déning Walt lan Roy Disney.[3] Film pisanan kang disiaraké yaiku Alice's Day at Sea.[3] Ing taun 1928, Walt lan Roy nyiptakaké tokoh kartun Miki Tikus.[3] Ing taun 1934, yaiku ngenalaké tokoh kartun Donal Bebek, Mini Tikus lan Gufi.[3] Film kang nomer loro dirilis ing atun iku yaiku Snow White and the Seven Dwarfs, Pinocchio, lan Fantasia.[3]

Ing taun 1940, studio dipindahké ning Burbank, California.[3] lan ing taun 1955, yaiku taun pisanan mbuka Disneyland.[3] Saingan utama yaiku:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Company History". Corporate Information. The Walt Disney Company. Dibukak ing 30-08-2008. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. a b c d e Disney(06 Aggustus 2011)
  3. a b c d e f g h i Disney(06 Agustus 2011)