Park Geun-hye

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Park Geun-hye
박근혜
朴槿惠
Park Geun-hye presidential portrait.png
Potret rasmi, 2013
Presidhen Korea Kidul ka-11
Linggih
25 Februari 2013 – 10 Maret 2017
MahamantriChung Hong-won
Lee Wan-koo
Choi Kyoung-hwan (pelaksana tugas)
Hwang Kyo-ahn
Kang sadurungéLee Myung-bak
Kang sawiséHwang Kyo-ahn (pelaksana tugas)
Moon Jae-in
Rerincèn dhiri
Lair (1952-02-02) 2 Fèbruari 1952 (umur 70)
Taegu, Korea Kidul
Parté pulitikIndependen (2017–saiki)[1]
Gayutan pulitik liyaParte Saenuri (nganti 2017)
IbuYuk Young-soo
BapaPark Chung-hee
AlmamaterUniversitas Sogang
Université Grenoble Alpes
Tandha tangan
Jeneng Koréa
Hangul
Hanja槿
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaBak Geun(-)hye
McCune–ReischauerPak Kŭnhye

Park Geun-hye (Hangul박근혜; Hanja朴槿惠; RRBak Geun(-)hye; IPA: [pak‿k͈ɯn.hje]; lair 2 Fèbruari 1952; umur 70 taun) yaiku pulitikus Korea Kidul sing ngejabat minangka Presidhen Korea Kidul ka-11 saka 2013 nganti 2017. Park menika wadon kapisan sing kapilih dadi presiden,[2] lan uga presiden wadon kapisan sing kapilih minangka kepala nagara Asia Wetan. Ia uga presiden Korea Kidul kapisan sing lair sawise pandirian Korea Kidul. Ramane, Park Chung-hee, menika presiden saka 1963 nganti 1979, sing ngejabat limang masa jabatan berturut-turut sawise ia ngrebut kekuasaan ing 1961.[2]

Publikasi[besut | besut sumber]

Buku[besut | besut sumber]

  • 절망은 나를 단련시키고 희망은 나를 움직인다 [Despair Trains Me and Hope Moves Me] (ing basa Korea). Wisdom House. July 2007. ISBN 978-89-6086-033-9.
  • 나의 어머니 육영수 [My mother, Yuk Young-soo] (ing basa Korea). People&People. January 2001. ISBN 978-89-85541-54-1.
  • 결국 한 줌, 결국 한 점 [In the End Only a Fistful, One Speck] (ing basa Korea). Busan Ilbo Books. October 1998. ISBN 978-89-87236-25-4.
  • 고난을 벗 삼아 진실을 등대삼아 [Befriending Adversity, Truth as the Guiding Light] (ing basa Korea). Busan Ilbo Books. October 1998. ISBN 978-89-87236-24-7.
  • 내 마음의 여정 [Journey of My Mind] (ing basa Korea). Hansol Media. May 1995. ISBN 978-89-85656-50-4.
  • 평범한 가정에 태어났더라면 [If I Were Born in an Ordinary Family] (ing basa Korea). Nam Song. November 1993. ISBN 9780307455628. OCLC 33010951.

Artikel[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "한국당, '1호 당원' 박근혜 출당조치…'20년 관계' 청산, Hangook-party, excludes '#1 partisan' Park Geun-hye... settlement of '20 years of relationship'". Yonhap News. 3 November 2017. Dibukak ing 3 November 2017.
  2. a b Demick, Barbara; Choi, Jung-yoon (19 December 2012). "South Korea elects first female president". Los Angeles Times (ing basa Inggris). ISSN 0458-3035. Dibukak ing 18 November 2016.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "New Pres Dec 19 2012" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]