Los Angeles Galaxy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Los Angeles Galaxy
LA Galaxy
Jeneng dawa Los Angeles Galaxy
Yasa 1995
Stadhiyon The Home Depot Center (HDC)
Carson, CA
Momotan 27,000
Owner Amérika Sarékat Philip Anschutz (AEG)
Coach Amérika Sarékat Bruce Arena
Liga Major League Soccer
2008 Western Conference: 6th
Overall: 13th
Playoffs: DNQ
Kandhang
Njaban

Los Angeles Galaxy utawi asring sinebut LA Galaxy inggih punika tim bal-balan profesional ingkang markasipun dumunung ing Carson, California. Klub punika main ing salebeting Major League Soccer (MLS). Tim punika ugi gadhah markas ing Stadion Home Depot Center.[1]

Pemain Misuwur[besut | besut sumber]

  • Abel Xavier
  • David Beckham
  • Landon Donovan
  • Brian Perk, Donovan Ricketts, Josh Saunders , Gregg Berhalter, A.J. DeLaGarza, Todd Dunivant, Sean Franklin, Omar Gonzalez, Frankie Hejduk, Dasan Robinson, Ryan Thomas, David Beckham, Chris Birchall, Paolo Cardozo, Landon Donovan, Hector Jimenez, Bryan Jordan, Juninho, Dan Keat, Jovan Kirovski, Mike Magee, Dustin McCarty, Michael Stephens, Adam Cristman, Robbie Keane, Miguel Lopez, Jack McBean
  • Pelatih: Bruce Arena[2]

Punika sapérangan nama juru main paling apik LA Galaxy ingkang naté main ing Stadion Utama Gelora Bung Karno dinten Rabu, 30 November 2011[3]:

Landon Donovan[besut | besut sumber]

Pemain paling apik final Piala MLS 2001 punika minangka anak emas saking bal-balan AS lan juru main paling dangu ing skuat LA Galaxy sapunika. Landon Donovan ugi minangka pencetak gol paling kathah saking timnas AS.

Donovan kaping 10 mlebet skuat MLS All-Stars lan piyambakipun anggota tim paling apik MLS wonten ing 3 taun pungkasan. Kapten LA Galaxy punika mbok manawi juru main paling hebat ingkang naté dipunkasilaken Amérika Sarékat agén judi bal.

Omar Gonzalez[besut | besut sumber]

Pemain lokal ingkang surem ing sangandhaping sorotan para designaeted player LA Galaxy. Omar Gonzalez inggih punika raksasa ingkang wonten ing sisih pertahanan tim. LA Galaxy namung kebobolan 28 gol saking 34 tetandhingan ing Western Conference.

Ratan 0,82 gol per laga punika minangka torehan paling apik kaping 3 sadangunipun sajarah MLS. Boten kaget manawi Gonzalez kapilih mlebet ing tim paling apik kompetisi sarta minangka Bek Paling apik MLS 2011. Piyambakipun minangka juru main paling nem ingkang saged pikantukl titel mau.

Robbie Keane[besut | besut sumber]

Wiwit rauh ing LA Galaxy rikala Agustus, Robbie Keane nedahaken kelasipun minangka juru main ingkang mbebayani. Akselerasi lan kapinteranipun dados primadona ing liga.

Piyambakipun manfaataken pengalaman masifipuning liga-liga Éropah kanthi mbekta mentalitas pamenang dhateng LA Galaxy. Piyambakipun damel 2 gol lan 1 assist ing reguler season saderengipun nambah 1 gol lan assist ing babak play-off.

David Beckham[besut | besut sumber]

David Beckham boten perlu dipunkenalaken malih ing jagading bal-balan. Mantan Pangeran Manchester United punika mbekta glamor dhateng bal-balang Amérika Sarékat nalika rawuh ing LA Galaxy 5 taun kapengker.

Kaping 2 runner-up Pemain paling apik FIFA mau minangka ikon global lan papan iklan lumampah kanggé MLS. Kontribusinipun ing lapangan ugi boten kalah wigati kanthi 2 gol lan 15 assist saking 26 laga mangsa punika.

Amargi kontribusinipun punika, Beckham kapilih minangka Comeback Player of the year 2011 sasampunipun piyambakipun absen meh sadangunipun mangsa 2011 amargi otot Achilles-nya suwek nalika dipunsilihaken dhateng AC Milan.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Major League Soccer