Stadion Jassim Bin Hamad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stadion Jassim Bin Hamad
Stadion Al-Sadd
Stadion Jassim Bin Hamad
Nama lengkap Stadion Syekh Jassim Bin Hamad
Lokasi Jalan Al-Nadi (Jalan Ahmed Bin Taymiya, Al-Soudan Selatan)
Qatar Doha, Qatar[1]
Koordinat 25°16′02″N 51°29′03″E / 25.267358°N 51.484251°E / 25.267358; 51.484251[2]
Dibuat 1974
Dibuka 1974[1][2]
Direnovasi 2004[1]
20092010
Permukaan Rumput[1]
Kapasitas 15.000[1][3][4]
Ukuran lapangan 70 m × 110 m[2]
Pemakai
Al-Sadd Sports Club[2]
Stade Jassim Bin Hamad lors d'un match de football.

Stadion Jassim Bin Hamad (Arab: ملعب جاسم بن حمد‎‎) punika sawijining stadion ingkang panggènanipun ing Doha, Qatar.[1] Stadion punika dipunginaakèn kanggé nggèlar tetandhingan sepak bola, lan punika markas saking Al-Sadd Sports Club. Qatar ugi ngginakaken stadion punika kanggé nggelar tetandhingan kandangnya, kados ta saat Kualifikasi Piala Dunia FIFA 2010.[5][6][7] Stadion punika ugi nyelenggarakaken tetandhingan final Piala Teluk 2004[8] lan tetandhingan cabang ulah raga sepak bola Asian Games 2006, kalebet tetandhingan final priya.[9] Stadion punika ugi badhé dados salah satunggaling panggènan penyelenggaraan Piala Asia AFC 2011.[4] Stadion punika gadhah kapasitas 15.000 tiyang.[1][3][4][9]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Entri pada situs WorldStadiums.com
  • Entri pada situs Soccerway.com
  • Entri pada situs Goalzz.com
  • Entri pada situs WorldFootball.net
Sing mengku  sadurungé:
Stadion Al-Sadaqua Walsalam
Kuwait Kuwait City, Kuwait
(sistem round-robin)
Tempat penyelenggaraan tetandhingan final
Piala Teluk

2004
Diganti déning:
Stadion Syekh Zayed
Uni Emirat Arab Abu Dhabi, Uni Emirat Arab
Sing mengku  sadurungé:
Stadion Busan Asiad
Koréa Kidul Busan, Koréa Kidul
Tempat penyelenggaraan tetandhingan final
cabang sepak bola pada Asian Games

2006
Diganti déning:
Stadion Olimpiade Guangdong
Cina Guangdong, R. R. Cina

Koordhinat: 25°16′02″N 51°29′03″E / 25.267358°N 51.484251°E / 25.267358; 51.484251