Stadion Jassim Bin Hamad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadion Jassim Bin Hamad
Stadion Al-Sadd
Stadion Jassim Bin Hamad
Nama lengkap Stadion Syekh Jassim Bin Hamad
Lokasi Jalan Al-Nadi (Jalan Ahmed Bin Taymiya, Al-Soudan Selatan)
Qatar Doha, Qatar[1]
Koordinat 25°16′02″N 51°29′03″E / 25.267358°N 51.484251°E / 25.267358; 51.484251[2]
Dibuat 1974
Dibuka 1974[1][2]
Direnovasi 2004[1]
20092010
Permukaan Rumput[1]
Kapasitas 15.000[1][3][4]
Ukuran lapangan 70 m × 110 m[2]
Pemakai
Al-Sadd Sports Club[2]
Stade Jassim Bin Hamad lors d'un match de football.

Stadion Jassim Bin Hamad (Arab: ملعب جاسم بن حمد‎‎) punika sawijining stadion ingkang panggènanipun ing Doha, Qatar.[1] Stadion punika dipunginaakèn kanggé nggèlar tetandhingan bal-balan, lan punika markas saking Al-Sadd Sports Club. Qatar ugi ngginakaken stadion punika kanggé nggelar tetandhingan kandangnya, kados ta saat Kualifikasi Piala Dunia FIFA 2010.[5][6][7] Stadion punika ugi nyelenggarakaken tetandhingan final Piala Teluk 2004[8] lan tetandhingan cabang ulah raga bal-balan Asian Games 2006, kalebet tetandhingan final priya.[9] Stadion punika ugi badhé dados salah satunggaling panggènan penyelenggaraan Piala Asia AFC 2011.[4] Stadion punika gadhah kapasitas 15.000 tiyang.[1][3][4][9]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Entri pada situs WorldStadiums.com
  • Entri pada situs Soccerway.com
  • Entri pada situs Goalzz.com
  • Entri pada situs WorldFootball.net
Kang sadurungé
Stadion Al-Sadaqua Walsalam
Kuwait Kuwait City, Kuwait
(sistem round-robin)
Tempat penyelenggaraan tetandhingan final
Piala Teluk

2004
Kang sawisé
Stadion Syekh Zayed
Uni Emirat Arab Abu Dhabi, Uni Emirat Arab
Kang sadurungé
Stadion Busan Asiad
Koréa Kidul Busan, Koréa Kidul
Tempat penyelenggaraan tetandhingan final
cabang bal-balan pada Asian Games

2006
Kang sawisé
Stadion Olimpiade Guangdong
Cina Guangdong, R. R. Cina

Koordhinat: 25°16′02″N 51°29′03″E / 25.267358°N 51.484251°E / 25.267358; 51.484251