Hendro Kartiko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hendro Kartiko
Hendro kartiko.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Hendro Kartiko
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Mitra Kutai Kartanagara
Angka 34
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1989
1989
1990-91
1992-94
1994-95
1995-98
1998-2000
2000-02
2003
2003-04
2005-06
2007-08
2008-09
2009-10
2010-2011
2011-
Porsela Treblasala
Glemore Banyuwangi
Persewangi Banyuwangi
PS Unmuh Jember
Persid Jember
Mitra Surabaya
Persebaya Surabaya
PSM Makassar
PSPS Pekanbaru
Persebaya Surabaya
Persija Jakarta
Arema Malang
Persija Jakarta
Sriwijaya FC
Persija Jakarta
Mitra Kutai Kartanagara
Tim nasional
1996- Indhonésia Indonésia 60 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Hendro Kartiko punika salah satunggaling juru main bal Indonésia.[1] Hendro Kartiko punika lair nalika tanggal 24 April 1973 wonten ing kitha Surabaya.[1] Nalika main, limrahipun Hendro Kartiko njabat dados Kiper.[1] Hendro Kartiko gadhah badan ingkang nginggilipun 178 cm saha awratipun 71 kg.[1] Hendro Kartiko limrahipun ngginakaken kaos kanthi nomer geger 1.[1] Hendro Kartiko asring dipunwastani "Fabien Barthez Indonesia".[2] Jejuluk punika amargi Hendro gadhah mustaka ingkang gundhul.[2] Hendro Kartiko sampun main bal mbélani tim nasional Indonésia sampun langkung saking 50 tetandhingan.[2] Hendro Kartiko wiwit main bal wonten ing tinm nasional Indonésia nalika taun 1996.[2] Hendro Kartiko kalebet salah satunggaling juru main timnas Indonésia ingkang asring main.[2] Kajuwaraan ingkang naté dipuntumuti Hendro Kartiko inggih punika Piala Asia 1996 saha Piala Asia 2000.[2] Wonten ing kajuwaraan punika, Hendro Kartiko main kanthi saé saéngga pikantuk pahargyan kiper utama tim bintang Asia 2000 déning AFC.[2] Wonten ing klub, nalika taun 2005 Hendro Kartiko main wonten ing klub bal-balan Persija Jakarta.[2] Nalika taun 1999, Hendro Kartiko dados kiper ingkang saé piyambak ing Indonésia.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Karir ingkang dipunlampahi Hendro Kartiko.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e goal.com(dipunundhuh tanggal 25 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j bola.net(dipunundhuh tanggal 25 September 2011)