Boaz Solossa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Boaz Solossa
Boaz.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng pepak Boaz Theofilius Erwin Solossa
Tanggal lair (1986-03-16) Maret 16, 1986 (umur 33)
Papan lair Indonésia Sorong, Papua Barat, Indonésia
Dhuwur 175 cm
Posisi main Penyerang, Penyerang Sayap
Informasi klub
Klub saiki Persipura Jayapura
Nomer 86
Karier junior
1998-1999 PS Putra Yohan Sorong
2000-2001 Perseru
2002-2004 Tim PON Papua
Karier senior*
Tahun Tim Tampil (Gol)
2005- Persipura 131 (97)
Tim nasional
2007 Indonésia U-23
2004- Indonésia 19 (6)
  • Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik dan akurat per 27 September 2010.

    ‡ Penampilan dan gol di tim nasional akurat per 27 September 2010

Boaz Solossa (lair 16 Maret 1986; umur 33 taun) ya iku juru main bal-balan saka Persipura, kelompok bal-balan ing Indonésia. Boaz ing Persipura dadi penyerang tengah utawa penyerang sayap.[1]

Boaz nalika bal-balan manggon ana ing pérangan kiwa-lapangan tengah.[2] Kangmase, Ortizan, uga dadi juru main bal-balan kang saiki uga main bareng ana ing tim Persipura.[2] Paman Boaz, JP Solossa ya iku mantan Gubernur Papua.[2] Boaz tau diwènèhi jejuluk anak ajaib, nalika digawa déning Peter Withe lan bisa nontonake penampilan kang apik ana ing Ho Chi Minh, nalika boaz main ing Tim Nasional Indonésia ana ing ajang Piala Tiger 2004.[2] Boaz dikenal karo kemampuane kanggogawé ngontrol bal, tendangan sikil kiwa kang banter, akurasi sikil kiwa lan sikil tengen kang apik, kecepatan, visi penyerangan, lan naluri kanggo gawé gol.[2] Boaz duwé rupa kang meh pada karo kangmase ya iku Ortizan, kang uga dadi juru main bal-balan profésional kang ndadekaek akèh wong kang salah nalika ketemu juru main loro iki.[2] Ana ing tengah-tengah kariere kang lagi munggah, Boaz tau ngalami cedera serius kang gawé Boaz meh pensiun saka bal-balan kanggo saklawase.[2] Cedera sikil tugel nalika mbela Tim Nasional Indonésia nglawan Tim Nasional Hong Kong ana ing ajang internasional.[2] Tetandhingan kang rampung kanthi scor 3-0 kanggo Tim Nasional Indonésia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]