Noh Alam Shah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Noh Alam Shah
Nas.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mohd. Noh Alam Shah bin Kamarezaman
Dhuwur 178 cm (5 ft 10 in)
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Arema Indonesia
Angka 12
Karir nom
1997 Sembawang Rangers
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998-2002
2001
2001-2002
2003-2007
2007-2008
2008-2009
2009-2010
2010-2011
Sembawang Rangers
Singapore Armed Forces
Sembawang Rangers
Tampines Rovers
PDRM FA (Pinjaman)
Tampines Rovers
Arema Indonesia
Arema Indonesia
 ? (?)
9 (0)
47 (29)
133 (108)
0 (0)
? (14)
35 (15)
21 (8)
Tim nasional
2001-... Singapura 75 (34)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 Juni 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23 Januari 2010

Noh Alam Shah (lair ing Singapura, 3 September 1980; umur 30 taun) inggih punika juru main bal-balan saking nagari Singapura ingkang sapunika ndhèrèk klub bal-balan saking Indonesia, Arema Indonesia salah satunggalipun klub aggota Liga Super Indonesia.[1] Alam Shah ugi kalebet anggota tim nasional bal-balan Singapura.[1] Alam Shah naté dados Pemain Terbaik ASEAN Football (AFF) Championship 2007 lan top skor ASEAN Football Championship 2007.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Saderengipun dados juru main bal-balan, Alam Shah naté kaserat dados satunggalipun juru main tim nasional takraw U-12 Singapura. Nanging ing umur 14 taun Alam Shah mratelakaken mandheg saking karier sepak takraw lan nyobi dados juru main bal-balan.[1] Ngantos wonten ing satunggalipun dinten wonten pemandhu bakat ingkang nglebetaken Alam Shah dhateng tim, nalika umuripun 16 taun, boten gumun manawi Alam Shah asring nendhang salto kados juru main sepak takraw.[1] Taun 1997 Alam Shah ndhèrèk klub Sembawang Rangers ngantos senior, lajeng ijrah dhateng Singapore Armed Force FC (SAFFC) lajeng wangsul malih dhateng klub Semawang Rangers.[1] Taun 2003 Alam Shah ndhèrèk klub Tampines Rovers, lan mbiyantu klub kasebat menangaken gelar liga ngantos ping kalih kalih taun terus-terusan taun 2004 lan 2005.[1] Taun 2007 Alam Shah kaserat minangka juru main ingkang pisanan ingkang damel gol cacah 100 kanggé klubipun sasampunipun damel gol nalika mungsuh Liaoning Guangyuan. Keprigelan Alam Shah naté damel piyambakipun ndhèrèk seleksi mlebet klub Notts County, Inggris, lan Skonto Riga, Latvia, nanging kekalihipun gagal amargi masalah izin kerja.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g [Tabloid Singo Edan. 7-20 Januari 2011. Tabloid Singo Edan.]
  2. "Closer With Noh Alam Shah: Sosok Unik Kapten Arema" dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]