Piala Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Piala Indonesia (Inggris: Indonesian Cup) ya iku kompetisi piala taunan profésional kanggo klub-klub bal-balan ing Indonesia. Originally, wiwit saka jaman bal-balan amatir ing taun 1985. Persatuan Sepak Bola Indonesia (PSSI) ngorganisir kompetisi Piala profésional sing profésional wiwit 2005 nganti saiki. Kompetisi iki dijenengi Copa Indonesia ing taun 2005-2009 lan diganti dadi Piala Indonesia ing taun 2010.

Tradisional, turnamen iki nyakup kabèh klub saka kabèh lapisan ing kompetisi sepakbola ing Indonesia, ya iku super liga, divisi utama, divisi kapisan, divisi kapindho, lan divisi katelu.

Ora ana kompetisi ing 2011, 2013 lan 2014, amarga saka macem-macem alasan.[1][2]

Sejarah[besut | besut sumber]

Kompetisi Piala awal diwiwiti déning organizer bal-balan lokal lokal ing Jawa, 1985.

Piala Liga (Kompetisi Amatir)[besut | besut sumber]

Season Winners Runners-up Score
1985 Arseto Solo Mercu Buana 3–0
1986 Makassar Utama Niac Mitra 1–0
1987 Krama Yudha Tiga Berlian Pelita Jaya 2–0
1988 Krama Yudha Tiga Berlian Pelita Jaya 1–0
1989 Krama Yudha Tiga Berlian Pelita Jaya 2–1

Piala Galatama Liga Bentoel[besut | besut sumber]

Season Winners Runners-up Score
1992 Semen Padang Arema Malang 1–0[3]

Piala Indonesia[besut | besut sumber]

PSSI miwiti kompetisi Piala profésional ing taun 2005. Kompetisi iki dijenengi Copa Indonesia sing diwenehake déning Dji Sam Soe 234 ing 2005-2009 amarga alasan sponsor. PT. Philip Morris International (Indonesia) ya iku sponsor saka Piala Indonesia 2005-2009.

Juarane[besut | besut sumber]

Year Location Winners Score Runners-up
2005 Bung Karno Stadium, Jakarta Arema Malang 4–3 (a.e.t.) Persija Jakarta
2006 Delta Stadium, Sidoarjo Arema Malang 2–0 Persipura Jayapura
2008 Bung Karno Stadium, Jakarta Sriwijaya FC 1–1 (3–0 pens.) Persipura Jayapura
2009 Jakabaring Stadium, Palembang Sriwijaya FC 1–0 (4–0 w.o.) Persipura Jayapura
2010 Manahan Stadium, Solo Sriwijaya FC 2–1 Arema Indonesia
2012 Sultan Agung Stadium, Bantul Persibo Bojonegoro 1–0 Semen Padang FC

Top gol[besut | besut sumber]

Year Scorer Club Goals
2005 Cilé Javier Roca Persegi Gianyar 11
2006 Cameroon Serge Emaleu Arema Malang 9
2008 Brazil Alberto Goncalves Persipura Jayapura 6
2009 Indonésia Samsul Arif Persibo Bojonegoro 8
Argèntina Pablo Frances Persijap Jepara
2010 Indonésia Christian González Persib Bandung 10
2012 Cithakan:Country data LBR Oliver Makor Persik Kediri 6

Pemain Apik[besut | besut sumber]

Year Scorer Club
2005 Indonésia Firman Utina Arema Malang
2006 Indonésia Aris Budi Prasetyo Arema Malang
2008 Indonésia Bambang Pamungkas Persija Jakarta
2009 Nigeria Anoure Obiora Richard Sriwijaya F.C.
2010 Cithakan:Country data SKN Keith Gumbs Sriwijaya F.C.
2012 Indonésia Dian Irawan Persibo Bojonegoro

Juarane menurut taun[besut | besut sumber]

Club Titles Runners-up Winning years
Sriwijaya FC
3
0
2008, 2009, 2010
Arema Malang
2
1
2005, 2006
Persibo Bojonegoro
1
0
2012

[besut | besut sumber]

Year Name Note
2005–2009 Dji Sam Soe 234 Copa Dji Sam Soe Indonesia
2010 Panasonic
2012 Nike

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "PT Liga Indonesia Batal Gelar Piala Indonesia 2014" (in Indonesian). Retrieved 26 October 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Piala Indonesia Batal Digelar, Persib Dirugikan" (in Indonesian). Retrieved 26 October 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Piala Galatama 1992

Link Njaba[besut | besut sumber]