Amman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amman
عمّان ʿAmmān
Kota
Jabel Amman.jpg
Julukan: The City of seven hills, Philadelphia (Ancient Greek), Ammon, Rabbah(Ammonite)
Amman kapernah ing Yordhaniyah
Amman
Amman
Lokasi Amman di Yordania.
Koordhinat: 31°56′59″N 35°55′58″E / 31.94972°N 35.93278°E / 31.94972; 35.93278
Nagara  Yordania
Governorate Capital Governorate
Ditemukan 7000 B.C.
Munisipalitas 1909
Government
 • Mayor Omar Maani
Tlatah
 • Gunggung 1.680 km2 (650 sq mi)
 • Palemahan 700 km2 (300 sq mi)
Èlevasi 777m-1.400 m (2.564 ft)
Cacah jiwa (2005)[1]
 • Total 1.919.000
Sana jaringan http://www.ammancity.gov.jo
1. Population refers to Greater Amman
Amman BW 0.JPG
Pusat kutha Amman

Amman (basa Arab: عمان ʿAmmān) iku kutha krajan Yordania. Kutha iki duwé padunung watara 1,6 yuta jiwa (2000).

Kutha iki wis disebut nalika abad kaping 12 sadurungé Masehi. Wektu iku kutha iki disebut Rabbath Ammon lan dienggoni déning suku Ammon. Nuli kutha iki ditelukaké déning wong Yunani lan diwènèhi jeneng Philadelphia.

Sawisé ditetukaké déning bangsa Arab sing nyebaraké agama Islam, kutha iki disebut Amman. Éram, jeneng iki mèmper karo jenengé sing biyèn. Kutha Amman modhèrn didegaké nalika taun 1878.

Tanggal 9 November 2005, serangan nglalu marang telung hotèl ing Amman niwasaké 57 wong lan nyidrani 120 liyané watara jam 20:50 (UTC+2).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Jordan Department of Statistics". Dos.gov.jo. Dijupuk 2010-07-04. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amman&oldid=1107886"