Amman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Amman
عمّان ʿAmmān
Kota
Jabel Amman.jpg
Peparab: The City of seven hills, Philadelphia (Ancient Greek), Ammon, Rabbah(Ammonite)
Nagara  Yordania
Governorate Capital Governorate
Ditemukan 7000 B.C.
Munisipalitas 1909
Pamaréntahan
 • Mayor Omar Maani
Laladan
 • Gunggung 1.680 km2 (650 sq mi)
 • Land 700 km2 (300 sq mi)
Élevasi 777m-1.400 m (2.564 ft)
Cacah warga (2005)[1]
 • Gunggung 1.919.000
Situs wèb http://www.ammancity.gov.jo
1. Population refers to Greater Amman
Amman BW 0.JPG
Pusat kutha Amman

Amman (basa Arab: عمان ʿAmmān) iku kutha krajan Yordania. Kutha iki kang ndunungi watara 1,6 yuta jiwa (2000).

Kutha iki wis karan nalika abad kaping 12 sadurungé Masehi. Wektu iku kutha iki karan Rabbath Ammon lan dienggoni déning suku Ammon. Nuli kutha iki ditelukaké déning wong Yunani lan dijenengi Philadelphia.

Sawisé ditetukaké déning bangsa Arab kang nyebaraké agama Islam, kutha iki karan Amman. Éram, jeneng iki mèmper karo jenengé kang biyèn. Kutha Amman modhèren diyasa nalika taun 1878.

Tanggal 9 November 2005, serangan nglalu marang telung hotèl ing Amman niwasaké 57 wong lan nyidrani 120 liyané watara jam 20:50 (UTC+2).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Jordan Department of Statistics". Dos.gov.jo. Dijupuk 2010-07-04.