Kamboja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Cambodia)
ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា
Preah-reach-anachâk Kampuchea
Patakaning Kamboja
Pataka
Aditamènging Kamboja
Aditamèng
Cihnabrawit: ជាតិ សាសនា ព្រះមហាក្សត្
(Basa Khmer: Bangsa, Agama, Raja)
Gunagita: Nokoreach
Dunungpenering Kamboja
Kuthagara
lan brehakutha
Phnom Penh
JawatbasaKhmer; basa Prancis lan Inggris mung dipigunakaké déning kaum intelèktual
PapréntahanMonarki konstitusional dhémokratik
• Raja
Norodom Sihamoni
Hun Sen
Kamardikan
• Banyu (%)
2,5%
Population
• Pikira-kira 2005
13.881.427 (65)
• Cacahjiwa 1998
11.437.656
GKK  (ITK)Pikira-kira 2003
• Gunggung
$29.344 juta (86)
• Saben wong
$2.189 (122)
ArtacihnaRiel 1 (KHR)
Laladan wektuUTC+7
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+7
Durawadasandi855
Nagarasandigreha.kh
1 Dhuwit lokal, sanadyan Dolar AS isih sok dipigunakaké.

Kamboja iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Kutha krajané yaiku Pnom Penh Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 14 yuta jiwa lan jembaré ana 181.040 km².