Volkswagen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Volkswagen
Publik
Indhustri Otomotif
Diyasa 28 Mei 1937
Kantor gedhé Wolfsburg, Jerman
Wong kunci
Martin Winterkorn:
Chairman of the Board of Management,
Ferdinand Piëch : Chairman of Volkswagen Supervisory Board
Wijil Mobil
Kasil prodhuksi
Increase4.591.851 unit (2010)
Olèh-olèhan Increase€80.251 milyar (2010)
(US$119 milyar Dolar AS)
Cacah karyawan
368,500 (2009)
Babon Grup Volkswagen
Sana jaringan Volkswagen International

Volkswagen AG utawa dicekak VW AG (basa Jerman lan tegesé "wahana rakyat") iku sawijining perusahaan otomotif kang ana ing tlatah Wolfsburg, Lower Saxony, Jerman. Perusahaan iki utamané prodhuksi montor. Perusahaan iki didegaké ing taun 1937 déning kaum Nazi.Volkswagen arupa salah sijiné merk asli saka Volkswagen Group, kang uga nduwèni jinis merk mobil kang aneka werna kaya Audi, Bentley Motors,Bugatti Automobiles, Automobili Lamborghini, SEAT, Škoda uga pabrik motor komersial Scania. Taun 2009, Supervisory Board saka Volkswagen AG critakake pendirian wangun grup otomtif kang kagusur déning Porsche ing sangisoré Volkswagen.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Volkswagen&oldid=984307"