Volkswagen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Volkswagen
Jinis Publik
Indhustri Otomotif
Diadegaké 28 Mei 1937
Kantor pusat Wolfsburg, Jerman
Tokoh wigati Martin Winterkorn:
Chairman of the Board of Management,
Ferdinand Piëch : Chairman of Volkswagen Supervisory Board
Prodhuk Mobil
Prodhuksi Increase4.591.851 unit (2010)
Pametu Increase€80.251 milyar (2010)
(US$119 milyar Dolar AS)
Karyawan 368,500 (2009)
Indhuk Grup Volkswagen
Situs wèb Volkswagen International

Volkswagen AG utawa dicekak VW AG (basa Jerman lan tegesé "wahana rakyat") iku sawijining perusahaan otomotif kang ana ing tlatah Wolfsburg, Lower Saxony, Jerman. Perusahaan iki utamané prodhuksi montor. Perusahaan iki didegaké ing taun 1937 déning kaum Nazi.Volkswagen arupa salah sijiné merk asli saka Volkswagen Group, kang uga ndhuweni jinis merk mobil kang aneka werna kaya Audi, Bentley Motors,Bugatti Automobiles, Automobili Lamborghini, SEAT, Škoda uga pabrik motor komersial Scania. Taun 2009, Supervisory Board saka Volkswagen AG critakake pendirian wangun grup otomtif kang kagusur déning Porsche ing sangisoré Volkswagen.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Volkswagen&oldid=813785"