Volkswagen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Volkswagen
TypePublik
IndustryOtomotif
Founded28 Maret 1937
HeadquartersWolfsburg, Jerman
Key people
Martin Winterkorn:
Chairman of the Board of Management,
Ferdinand Piëch: Chairman of Volkswagen Supervisory Board
ProductsMobil
Production output
Increase4.591.851 unit (2010)
RevenueIncrease€80.251 milyar (2010)
(US$119 milyar Dolar AS)
Number of employees
368,500 (2009)
ParentGrup Volkswagen
WebsiteVolkswagen International

Volkswagen AG utawa dicekak VW AG (basa Jerman lan tegesé "wahana rakyat") iku sawijining perusahaan otomotif kang ana ing tlatah Wolfsburg, Lower Saxony, Jerman. Perusahaan iki mligi prodhuksi montor. Perusahaan iki diyasa ing taun 1937 déning kaum Nazi.Volkswagen wujud salah sijiné merk asli saka Volkswagen Group, kang uga duwé jinis merk mobil kang aneka warna kaya Audi, Bentley Motors,Bugatti Automobiles, Automobili Lamborghini, SEAT, Škoda uga pabrik motor komersial Scania. Taun 2009, Supervisory Board saka Volkswagen AG critakake pendirian wangun grup otomtif kang kagusur déning Porsche ing sangisoré Volkswagen.