Volkswagen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Volkswagen
Volkswagen logo.svg
Tipe Publik
Madeg 28 Mei 1937
Lokasi | Wolfsburg, Jerman
Tokoh wigati Martin Winterkorn:
Chairman of the Board of Management,
Ferdinand Piëch : Chairman of Volkswagen Supervisory Board
Indhustri Otomotif
Produk Mobil
Pendapatan Increase€80.251 milyar (2010)
(US$119 milyar Dolar AS)
Karyawan 368,500 (2009)
Induk Grup Volkswagen
Situs Volkswagen International

Volkswagen AG utawa dicekak VW AG (basa Jerman lan tegesé "wahana rakyat") iku sawijining perusahaan otomotif kang ana ing tlatah Wolfsburg, Lower Saxony, Jerman. Perusahaan iki utamané prodhuksi montor. Perusahaan iki didegaké ing taun 1937 déning kaum Nazi.Volkswagen arupa salah sijiné merk asli saka Volkswagen Group, kang uga ndhuweni jinis merk mobil kang aneka werna kaya Audi, Bentley Motors,Bugatti Automobiles, Automobili Lamborghini, SEAT, Škoda uga pabrik motor komersial Scania. Taun 2009, Supervisory Board saka Volkswagen AG critakake pendirian wangun grup otomtif kang kagusur déning Porsche ing sangisoré Volkswagen.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Volkswagen&oldid=813785"