Puma AG

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Puma AG Rudolf Dassler Sport
Jinis Publik
Indhustri Ulah raga
Diadegaké 1924
Kantor pusat Flag of Jerman Herzogenaurach, Jerman
Tokoh wigati Flag of Jerman Rudolf Dassler, Pendiri
Flag of Jerman Jochen Zeitz, CEO
Prodhuk Ageman lan piranti ulah raga
Pametu Green Arrow Up.svg € 2,755 miliar (2006)
Karyawan 6.831 (2006)
Indhuk PPR
Situs wèb www.puma.com

Puma inggih punika perusahaan internasional ingkang produksi sepatu ulah raga lan piranti ulah raga sanesipun. Perusahaan punika berbasis ing Jerman, lan kabangun déning Rudolf Dassler. Rudolf inggih punika kangmas saking Adolf Dassler, pendiri Adidas.

Perusahaan punika misuwur ing bal-balan amargi dados sponsor pemain bal-balan ingkang misuwur kados Pelé, Johan Cruijff, Enzo Francescoli, Diego Maradona, lan Lothar Matthäus. Ing Amerika Serikat, Puma misuwur kanthi sepatu bal basket kulitipunn ingkang dipunkenalaken ing taun 1968.

Senesipun sepatu ulah raga, Puma ugi mroduksi sepatu lan ageman ulah raga ingkang dipunrancang déning perancang busana kados Lamine Kouyate lan Amy Garbers. Wiwit taun 1996, Puma ningkataken aktivitasipun ing Amerika Serikat, kados mundhut 25% saham Logo Athletic. Wonten ing taun 2007, Puma dados anak perusahaan saking PPR, satunggaling perusahaan ''holding'' Prancis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puma_AG&oldid=989831"