Adolf Dassler

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gambar Sepatu Bal-balan Raksasa

Adolf Dassler ya iku penggagas sepatu bal-balalan.[1] Déwéké lair ing Jerman, tanggal 3 November 1900.[1] Wong Jerman kerep ngundhang kanthi sebutan Adi, mula Adolf Dassler uga dikanal kanthi sebutan Adi dassler.[1] Bapaké, Cristoph ya iku salah sawijing pegawe ing pabrik sepatu.[1] Mula bapake kerep nyinaoni Adolf babagan gawé sepatu.[1] Ing taun 1920, ing panggonan kerja ibune, Adolf gaw proyek cilik-cilikan.[1] Ing kono, dhéwéké gawé sepatu ulah raga.[1] Amarga mutu sepatune kang apik, mula ora suwé sepatuné mau nuwuhaké asil kang apik.[1] Pungkasané Adolf karo seduluré ya iku Rudolf Dassler, bangun pabrik sepatu kanthi aran Dassler Brothers Shoes Factory.[1] Adolf duwéni tekad ngawé sepatu kanthi mutu kang paling apik kanggo atlit ing Jerman lan ing sekabehe wong Éropah.[1] Ing taun 1928, dhéwéké mamèraké sepatuné ing acara Olimpiade kang dianakake ing Amsterdam.[2] Ing Olimpiade taun 1948 ing berlin, atlit Amarika Seriakt, Jesse Owens, olih emas amarga ngango sepatu gaweane Adolf.[2] Prastawa iku dadi pucuk misuwuré sepatu gaweané Adolf Dassler utawa Adi Dassler.[2] Nanging ing taun 1948, amarga ana sawijining perkara, Adi lan sedulure mau padha padu.[2] Sakloron padha pepisahan kanthi bangun lan gawé sepatu dhéwé-dhéwé.[2] Adi bangun pabrik sepatu kanthi mèrek sepatu Adidas dene Rudolf bangun pabrik sepatu kanthi mèrek sepatu Puma.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 1]
  2. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 2]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adolf_Dassler&oldid=984851"