Jaguar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jaguar [1]
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Carnivora
Kulawarga: Felidae
Marga: Panthera
Jinis: P. onca
Jeneng binomial
Panthera onca
(Linnaeus, 1758)
Jaguar range

Jaguar ya iku sajinis kucing kang awaké gedhé.[3] Jaguar kagolong ing genus Panthera.[3] Kéwan iki kalebu kucing liar kang kaping telu sawisé macan lan singa.[3] Jaguar uga dadi kucing kang ukurané paling gedhé ing belahan Barat.[3] Kéwan iki urip ing laladan Meksiko bageyan lor, Amerika Tengah nganti tekan Paraguay lan Argentina lor lan kidul.[3]

Jaguar iku kucing liar kang nduwèni werna kang apik.[4] Sanajan jaguar nduwèni werna kang rada béda ananging jaguar biyasane nduwé werna kuning coklat lan ana kaya bunderan-bunderan ireng ing wuluné.[4] Corak iki arep mirip kaya leopard ananging leopard wernane luwih putih.[4] Jaguar kang wis gedhé nduwèni buntut kang dawané 45 nganti 75centimeter.[4] Jaguar uga bisa ngadeg ing wit nganggo sikilé.[4] Jaguar nduwèni awak kang boboté 300 pon.[4] Jaguar nduwèni cakar lan sikil kang kuwat lan kanggo mangsa mungsuhe.[4] Jaguar uga nduwèni kuku kang landhep kanggo nyakar lan nyuwék dagingé mungsuhé.[4] Awit jaguar kalebu kéwan karnivora lang mangan daging.[4] Sikil ngarep jaguar luwih dawa tinimbang mburiné iki gunané kanggo nggampangaké yèn mlayu lan mencolot supaya bisa luwih cepet anggoné nyekel mungsuhe.[4] [[Ilat\\ jaguar digunaké kanggo misahké daging saka balung mungsuhé kang dipangan. [4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Wozencraft, W. C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds), ed. Mammal Species of the World (3rd edition ed.). Johns Hopkins University Press. kk. 546–547. ISBN 0-801-88221-4. 
  2. ^ Caso, A., Lopez-Gonzalez, C., Payan, E., Eizirik, E., de Oliveira, T., Leite-Pitman, R., Kelly, M. & Valderrama, C. (2008). Panthera onca. Dhaptar Abang Spesies Terancam IUCN 2008. IUCN 2008. Diakses ing 18 January 2009. Database entry includes justification for why this species is near threatened.
  3. ^ a b c d e (en)[1](dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e f g h i j k (en)edu.pe.ca(dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaguar&oldid=1080605"