Jaguar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jaguar [1]
Panthera onca -Amazona Zoo, Cromer, Norfolk, England-8a.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Felidae
Génus: Panthera
Spésies: P. onca
Jeneng binomial
Panthera onca
(Linnaeus, 1758)
Cypron-Range Panthera onca.svg
Jaguar range

Jaguar ya iku sajinis kucing kang awaké gedhé.[3] Jaguar kagolong ing génus Panthera.[3] Kéwan iki kalebu kucing liar kang kaping telu sawisé macan lan singa.[3] Jaguar uga dadi kucing kang ukurané gedhé dhéwé ing belahan Barat.[3] Kéwan iki urip ing laladan Meksiko pérangan lor, Amérika Tengah nganti tekan Paraguay lan Argentina lor lan kidul.[3]

Jaguar iku kucing liar kang duwé werna kang apik.[4] Sanajan jaguar duwé werna kang rada béda ananging jaguar biyasane nduwé werna kuning coklat lan ana kaya bunderan-bunderan ireng ing wuluné.[4] Corak iki arep mirip kaya leopard ananging leopard wernane luwih putih.[4] Jaguar kang wis gedhé duwé buntut kang dawané 45 nganti 75centimeter.[4] Jaguar uga bisa ngadeg ing wit nganggo sikilé.[4] Jaguar duwé awak kang boboté 300 pon.[4] Jaguar duwé cakar lan sikil kang kuwat lan kanggo mangsa mungsuhe.[4] Jaguar uga duwé kuku kang landhep kanggo nyakar lan nyuwék dagingé mungsuhé.[4] Awit jaguar kalebu kéwan karnivora lang mangan daging.[4] Sikil ngarep jaguar luwih dawa tinimbang mburiné iki gunané kanggo nggampangaké yèn mlayu lan mencolot supaya bisa luwih rikat anggoné nyekel mungsuhe.[4] [[Ilat\\ jaguar minangka misahké daging saka balung mungsuhé kang dipangan. [4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Wozencraft, W. C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds), ed. Mammal Species of the World (ed. 3rd edition). Johns Hopkins University Press. kk. 546–547. ISBN 0-801-88221-4. 
  2. ^ Caso, A., Lopez-Gonzalez, C., Payan, E., Eizirik, E., de Oliveira, T., Leite-Pitman, R., Kelly, M. & Valderrama, C. (2008). "Panthera onca". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2008. International Union for Conservation of Nature. Dijupuk 18 January 2009.  Database entry includes justification for why this species is near threatened.
  3. ^ a b c d e [1](dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e f g h i j k edu.pe.ca(dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)