Gareth Southgate

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gareth Southgate ing Saint George Cross

Gareth Southgate (lair ing Watford, Inggris, 3 September 1970), yaiku pelatih tim nasional bal Inggris. Gareth Southgate uga nglatih tim nasional Inggris ing Piala Dunia 2018 ing Rusia.[1] Gareth Southgate yaiku pelatih kang nduweni jasa gede kangge Inggris, dheweke bisa nglatih pemain Inggris luwih maju lan apik. Sakliyane niku, dheweke uga mantan pemain tim nasional Inggris kang nduweni jasa lan tak-tik dolanan bal kang apik. Southgate yaiku pekerja keras, ramas, seneng maca buku, seneng dolan ing alam, Southgate uga ora seneng kekerasan lan ora seneng ngrepoti wong liya. Southgate nduweni ciri khas rambut klimis lan jenggot pendek, lajeng penampilang kang rapih.


Kauripan[besut | besut sumber]

Gareth Southgate lair saking kaluarga kelas menengah, ibune Barbara Southgate lan bapak Clive Southgate. Southgate nduweni ati kang lemah lembut, nanging ing sepak bal dheweke duwe kepribadian kang keras. Ing 22 Juni 2007 Southgate nikah karo Allison ing Gereja Paroki St Nicholas, Worth, Crawley. Dheweke uga nduweni anak yaiku putri Mia lan putra Flynn. Southgate dolanan bal saka cilik, dheweke dolanan bal kanthi apik, Southgate menang kanthi olih topi 27 kanggo Inggris lajeng dheweke diangkat dadi manajer Inggris. Gareth Southgate nduweni watak sabar lan tlaten nalika nglakukake saben kegiatan, Southgate uga pelatih kang ora seneng kemewahan. Nalika Southgate cilik, dheweke latihan bal-balan kanthi ora kenal wektu lan giat nalika latihan bal sahingga Southgate bisa dadi pemain tim nasional Inggris lan bisa dadi ing posisi sakniki yaiku dadi pelatih tim nasional Inggris. Ing umur 25 taun, dheweke ngrasa menawi dheweke niku namung pecundang amargi Southgate gagal wujudake impian negarane, Inggris. Kegagalan niku gawe Southgate kepikiran lan gawe tim nasional Inggris dikutuk minangka tim sing ora becik ing adu pinalti Piala Dunia lan Piala Eropa. Nanging dheweke mboten nyerah, Southgate bangkit lan belajar luwih giat apik maneh.

Ing taun 2018 Inggris ngalami kemajuan radikal tumuju Piala Dunia. Southgate mung nduweni pengalaman nglatih Middlesbrough telung taun yaiku nglatih tim nasional umur 21 taun, Southgate diweheni peran manajerial pertama ing Middlesbrough ing Juli 2006 sesampune Steve McClaren pensiun nanging 20 Oktober 2009 dheweke dipecat amatgi kangge kepentingan club. Nanging Southgate nduweni potensi majukake pemain tim nasional Inggris. Southgate lan asistine, Steve Holland nekad ngubah strategi 3-3-2-2, tak-tik kang diduweni Southgate isa ngubah strategi sakdurunge, nanging tak-tik niku bisa ngangkat tim nasional Inggris luwih maju. Strategi niku kebukti lancar, tim nasional bisa nglakukake serangan, nglakukake akeh umpan lan bisa nguasai bal ing lapangan. Southgate iku pelatih kang ora gampang nyerah nglatih tim tumuju menang, tim nasional Inggris maju kanthi mulus ing laga akhir nglawan Swedia, Inggris menang ing akhir skor 2-0. Kemenangan niki gawe Southgate mlebu buku riwayat sepak bal negeri Britania. Inggris uga lolos maring babak wolung besar Piala Dunia 2018, Inggris menang kanthi skor 4-3 ing adu pinalti.

Gareth Southgate yaiku wong sing seneng nyemangati wong liya, dheweke uga nyemangati lawan maine. Kalimat sing dadi penyemangat yaiku “Aku wis sinau akeh perkara saka kesalahan dina iku, lan taun-taun sakdurunge. Nalika ana kesalahan ing urip, iku ora gawe urip mandheg. Dheweke kudu luwih wani. Ngapiki awake dhewek ora gawe awake rugi”. Pisanan Southgate wis tau gagal ing adu pinalti, nanging kerja keras lan dhuwure niat Southgate kagem latihan akhire dheweke bisa nyetak skor ing pinalti. Nalika dheweke isih dadi pemain bal Inggris ing semifinal Piala Eropa, dheweke dadi penendang nomer enem Inggris nglawan Jerman nanging ora bisa nyetak skor. Ana ejekan-ejekan kagem Southgate, nanging ejakan iku dadi motivasi lan penyemangat kagem Southgate. Dheweke duweni visi bisa nguasai keseimbangan lan penguasaan bal. Dheweke mbangun kolektifitas, kerjasama, bebarengan ing saben tim lan dheweke uga asring ngevaluasi saben kesalahan lan ngapiki saben kegiatan. Southgate seneng mbagi ilmu lan hal-hal liyane maring pemain-pemain bal. Southgate nglatih tim kanggo ngobrol, sesambungan, saling percaya lan ngetutake hubungan keluarga.

Sakniki Southgate dikontrak dadi pelatih The Three Lions kanthi piala Dunia 2022, kerja keras lan ketekunane Southgate gawe dheweke dadi pelatih kang terkenal ing dunia sepak bal. Southgate bisa nampilake tim bal Inggris kang apik ing Piala Dunia 2018 dadi peringkat nomer papat. Sakliyane niku, dheweke bisa ngiringi pasukan Middlesbrough ing Piala Eropa 2020 lan Piala Dunia 202. Southgate lan asistine, Holland Steve wis kerja bareng ing 27 September 2016. Nanging Southgate ora terlalu mikirake kontrak niku, amargi Southgate namung fokus kerja keras supaya tim bal bisa ngraih prestasi. Southgate seneng karo prestasi-prestasi liga Inggris ing pentas Eropa, papat tim asal Inggris bisa mlebu final kompetisi gede ing Eropa yaiku Liga Champions lan Liga Europa. Laga final Liga Europa dilaksanakake Rabu, tanggal 29 Mei 2019 lan tanggal 2 Juni 2019 ing Baku, Azerbaijan. Liga niku gawe Southgate luwih semangat lan terus-terusan nglatim tim supaya bisa maju lan terus ngraih prestasi kang akeh.[2]


Prestasi[besut | besut sumber]

Ing umur 23 taun, Southgate entik mandat dadi kapten tim

Southgate bisa nampilake 191 penampilan lan entuk rong piala yaiku Piala Liga Inggris lan Piala FA

Nalika dadi pelatih, Gareth Southgate wis due prestasi apik yaiku : 13 kemenangan saking 23 pertandingan (nganti 10 Juli 2018)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. kompas.id (2018-07-11). "Riwayat Kehebatan “Si Pecundang”". Kompas.Id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-05-07. 
  2. Liputan6.com ([publishdate]). "Berita Gareth Southgate Hari Ini - Kabar Terbaru Terkini | Liputan6.com". www.liputan6.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-05-18.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)