Jörg Heinrich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jörg Heinrich
090815 J.Heinrich Harzmann164.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jörg Heinrich
Tanggal lair (1969-12-06) 6 Dhésèmber 1969 (umur 49)
Papan lair Rathenow, Jerman Wétan
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi main Libero, left-back, midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund (assistén)
Karir nom
1977–1982 BSG Motor Rathenow
1982–1984 FC Vorwärts Frankfurt
1984–1988 BSG Motor Rathenow
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1988–1989 BSG Motor Rathenow 11 (1)
1989–1990 BSV Chemie Velten 34 (5)
1990–1994 Kickers Emden 80 (7)
1994–1996 SC Freiburg 41 (7)
1996–1998 Borussia Dortmund 81 (11)
1998–2000 Fiorentina 57 (5)
2000–2003 Borussia Dortmund 63 (7)
2003–2004 1. FC Köln 20 (0)
2004–2005 Ludwigsfelder FC 25 (7)
2005–2006 Union Berlin 15 (3)
2006–2007 TSV Chemie Premnitz 12 (7)
Gunggung 439 (65)
Tim nasional
1995–2002 Jerman 37 (2)
Tim dikemunah
2006–2007 Union Berlin (sports director)[1]
2013–2015 BSC Rathenow 94
2015–2016 FSV 63 Luckenwalde[2]
2017 SV Falkensee-Finkenkrug
2017– Borussia Dortmund (assistén)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Jörg Heinrich (miyos 6 Dhèsèmber 1969) inggih menika satunggaling mènèjer bal-balan Jerman lan tilas pemain bal ingkang posisinipun dados bék.[3] Samenika panjenenganipun ngasta dados asistén pelatih ing klub Jerman Borussia Dortmund.[4]

Karièr klub[besut | besut sumber]

Sasampunipun ndhèrèk gabung ing klub alit ing Jerman Wétan, Heinrich gabung kaliyan tim amatir Kickers Emden ing mangsa 1990 lan main ing klub kasebat ing musim salajengipun, ingkang mlebet ing divisi tiga. Ing mangsa 1995, piyambakipun nilaraken Kickers Emden lan gabung kaliyan klub Bundesliga SC Freiburg lan miwiti karièr ing klub kasebat. Piyambakipun nglampahi debut ing Bundesliga tanggal 20 Agustus 1994 minangka pemain penggantos ing babak kaping kalih ing pertandhingan pambuka SC Freiburg ing musim 1994-95, kalah 2-0 mengsah Karlsruher SC.

Ing musim salajengipun, piyambakipun dados pemain regulér ing tim Freiburg ing musim kapisan sareng klub kasebat lan nglampahi 33 tetandhingan Bundesliga musim kasebat, ugi nyethak pitung gol kanggé klub ing liga lan mbiyantu tim kasebat nggayuh posisi kaping tiga.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Jörg Heinrich, sportdirektor des 1. FC Union Berlin" (ing basa German). FC Union Berlin. Dijupuk 28 December 2005. 
  2. "Jörg Heinrich ab 01.07.2015 neuer Trainer" (ing basa German). FSV 63 Luckenwalde. Diarsip saka sing asli ing 26 June 2015. Dijupuk 26 May 2015. 
  3. [ http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/vereine/1-bundesliga/2011-12/1-fc-koeln-16/462/spieler_joerg-heinrich.html Heinrich, Jörg](dipunundhuh tanggal 7 Februari 2018)
  4. Soccer-Borussia Dortmund sack Bosz, name Stoeger as replacemen(dipunundhuh tanggal 7 Februari 2018)