Pasagi telu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pasagi telu
Triangle illustration.svg
Pasagi telu
Rusuk land vertex3
Schläfli symbol{3} (for equilateral)
Jembarvarious methods;
see below
Internal angle (degrees)60° (for equilateral)

Pasagi telu utawa pesagi telu utawa maju-telu iku arané wangun raèn kang awujud telung sisih kang wujud garis lan telung pojok (sudut) ing kang gunggung kateluné 180° (drajad).

Wangun maju-telu[besut | besut sumber]

Miturut dawané pérangan sisih:

Euler diagramWujudipun lan wujud segitiga lan sudut.
  • Maju-telu padha sisih yaiku maju-telu kang katelu sisihé padha dawané. Wujud pojoké serasi lan padha gedhéné yaiku 60o.
  • Maju-telu padha sikil yaiku maju-telu kang loro saka telung sisihé padha dawané. Maju-telu iki nduwèni loro pojok kang padha gedhéné
  • Maju-telu sembarang yaiku maju-telu kang katelu sisihé (dawa lan wujud/gedhé pojoké) béda-béda.
Equilateral Triangle Isosceles triangle Scalene triangle
Maju-telu padha sisihMaju-telu padha sikilMaju-telu sembarang

Deleng uga[besut | besut sumber]