Kabupatèn Bandawasa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
kabupatèn Bandawasa
Lambang Bandawasa.jpg
Lambang Bandhawasa
Motto: "Swasthi Bhuwana Krta"
Gambar:Locator kabupatèn bondowoso.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Bandhawasa
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

1.560,10 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

20 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 709.000 (2003)
+/- 454 jiwa / km²
Suku bangsa: Wong Madura,wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Madura,basa Jawa lan basa Indonésia
Stasiun sepur Bandawasa taun 1927-1929

Kabupatèn Bandawasa, (Basa Indonésia: Bondowoso), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bandawasa iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane :, lan liya-liyane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.560,10 km², kanthi padunung 700.000 (2003) .

Geografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa jembaré 1.560,10 km2 lan sacara geografis dumunung ana ing koordinat antara 113°48′10″ - 113°48′26″ Bujur wétan 7°50′10″ - 7°56′41″ Lintang kidul. Kabupatèn Bandawasa wewatesan:

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bandawasa ketata jroning 23 kacamatan, 10 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]