Kabupatèn Situbanda

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Situbanda
Lambang Situbondo.jpg
Lambang Situbanda
Motto: ""
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Kutha Situbandha
Bupati: H. Ismunarso
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

1.457,10 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

17 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 600.000 jiwa
+/- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Situbanda iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Situbanda iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané :, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.457,10 km² utawa hèktar.

Géografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Situbanda iku kabupatèn ing Jawa Wétan sing dikenal kanthi sebutan Laladan Wisata Pasir Putih sing dunungé ing antara 7° 35’ - 7° 44’ Lintang Kidul dan 113° 30’ – 114° 42’ Bujur Wétan. Kabupatèn Situbanda wewatesan karo Selat Madura ing sisih lor, sisih wétan wewatesan karo Selat Bali, sisih kidul wewatesan karo Kabupatèn Bandawasa lan Kabupatèn Banyuwangi, sarta sisih kulon wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga. Jembar wewengkon Kabupatèn Situbanda ana 1.638,50 km² utawa 163.850 hèktar, lan wanguné dawa saka kulona mangétan kurang luwih 150 km. Pasisir lor umumé arupa dhataran cendhèk lan ing sisih kidul arupa dhataran dhuwur.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Situbanda ketata jroning 17 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Wetan