Pandhidhikan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut

Perguruan tinggi

Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Pandhidhikan ya iku prosès kanggo peserta didik metu saka kahanan kang durung swatantra, durung déwasa, dèrèng mardika tumuju kahanan kang luwih swatantra, luwih diwasa, tanggung jawab lan berbudaya. Prosès pandhidhikan ya iku pengajaran keahlian khusus, pemberian lan penambahan pengetahuan, pertimbangan lan kebijaksanaan.

Siswa taman kanak-kanak ing senthong sinau

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi