Jangkong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jangkong
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokpohung
Buku masakan: Jangkong  Médhia: Jangkong

Jangkong iku jinising panganan kang digawé saka pohung kang di parut. Jangkong lumrahé di dhahar nganggo parutan klapa utawa wur lan diwénèhi santen kenthel lan kinco utawa gula Jawa kang cuwèr.

Cara panggawéné[besut | besut sumber]

  1. Parutan pohung diulèni, diwènèhi uyah lan gula Jawa
  2. Banjur diwadhahi godhong gedhang kang wis diwangun kaya lonthong
  3. Banjur didang samatengé

Uga delengen[besut | besut sumber]