Jangkong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jangkong
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok pohung
Buku masakan: Jangkong  Médhia: Jangkong

Jangkong iku jinising panganan kang digawé saka pohung kang di parut. Jangkong lumrahé di dhahar nganggo parutan klapa utawa wur lan diwénèhi santen kenthel lan kinco utawa gula Jawa kang cuwèr.

Cara panggawéné[besut | besut sumber]

  1. Parutan pohung diulèni, diwènèhi uyah lan gula Jawa
  2. Banjur diwadhahi godhong gedhang kang wis diwangun kaya lonthong
  3. Banjur didang samatengé

Uga delengen[besut | besut sumber]