Abon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Abon
Abon sapi.JPG
Abon kang siyap dihidangake
Panggonan asalChina
Woworan pokokDaging
Buku masakan: Abon  Médhia: Abon

Abon ya iku panganan kang digawé saka daging kang disuwir-suwir lan dibumboni banjur digoreng.[1]

07.14 總統參訪「東港漁港漁產品直銷中心(華僑市場)」 (50111742357).jpg

Rousong utawa yuk sung utawa bak hu ( pronounced [ɻô ́ ] ; Chinese ), uga dikenal minangka abon daging, minangka produk daging sing garing kanthi tekstur sing entheng lan alus kaya katun kasar, sing asale saka China . [2] Rousong digunakake minangka topping kanggo akeh panganan, kayata bubur, tahu, beras, lan susu kedhele gurih. Iki uga digunakake minangka ngisi kanggo macem-macem roti lan kue sing gurih uga minangka topping kanggo panganan panggang sing diisi pasta kacang, contone, lan minangka panganan cemilan dhewe. Rousong minangka panganan sing misuwur banget ing basa Tionghoa, Vietnam (diarani ruốc ing sisih lor lan chà bông ing sisih kidul) lan panganan Indonesia .

Rousong digawe kanthi ngolah daging babi, pitik utawa daging sapi sing dipotong kanthi apik ing campuran kecap manis lan macem-macem rempah-rempah nganti serat otot individu bisa gampang sobek nganggo garpu. Iki kedadeyan nalika kolagen sing ora larut ing banyu sing nahan serat otot daging bebarengan wis diowahi dadi gelatine sing larut ing banyu. [3] Daging digodhog, disaring, lan sebagian garing ing oven. Banjur diremuk lan digebug nalika dimasak ing wajan gedhe nganti meh garing. Bumbu tambahan biasane ditambahake nalika campuran digoreng. Rong gaya utama rousong beda-beda babagan apa lenga ditambahake sajrone proses produksi pungkasan. Rousong gaya Jiangsu dimasak garing lan produke rada kenyal, dene rousong gaya Fujian digoreng nganggo minyak lan produke rada garing. 5 kilograms (11 lb) daging biasane bakal ngasilake kira-kira 1 kilogram (2 lb) saka floss.

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Jurnal Tekno Pangan & Agroindustri, volume 1 nomor 4
  2. Grigson, Jane (January 1985), World Atlas of Food, Bookthrift Company, ISBN 978-0-671-07211-7
  3. Vickie Vaclavik, Elizabeth W. Christian. Essentials of Food Science. Springer, 2003, p. 169.
  4. Melia, Ken (2017). Review of Meat Floss – Identifying opportunities for Australian Red Meat. North Sydney: Meat and Livestock Australia Limited