Daging babi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
irisan iwak babi, nuduhaké lapisan otot lan lemak.

Daging babi minangka jeneng kuliner daging saka kewan babi ( Sus scrofa domesticus ). Iki minangka daging sing paling umum digunakaké ing saindenging jagad, [1] kanthi bukti peternakan babi wiwit taun 5000 SM.  

Daging babi bisa dipangan kanthi dimasak lan diawetaké. Pangolahan produk daging babi. Ham, daging babi sing diasapi, gammon, daging babi lan sosis minangka tuladha daging babi sing disajèkaké. Charcuterie minangka cabang masak sing dikhususaké kanggo produk daging sing disiapaké, sing akéh saka daging babi.

Babi ora mung daging sing paling kawentar ing dunya Kulon lan ing Eropa Tengah, uga misuwur banget ing wilayah Wétan lan non-Muslim ing India, Asia Tenggara ( Indochina, Filipina, Singapura, Timor Wétan ) lan ing Malaysia . Apike banget ing masakan Asia kanggo lemak lan tekstur sing enak. Sawetara agama lan budaya, utamane yahudi lan Islam, nglarang konsumsi daging babi .

Konsumsi daging babi ing saindenging jagad[besut | besut sumber]

Country 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
 Cina 48,823 51,157 50,004 52,725 54,250 57,195 56,668 54,070
 Uni Éropah 20,691 20,952 20,821 20,375 20,268 20,390 20,913 20,062
 Amérika Sarékat 9,013 8,654 8,340 8,441 8,616 8,545 9,341 9,452
 Ruslan 2,719 2,835 2,971 3,145 3,090 3,024 3,016 3,160
 Brazil 2,423 2,577 2,644 2,670 2,771 2,845 2,893 2,811
 Jepang 2,467 2,488 2,522 2,557 2,553 2,543 2,568 2,590
 Viètnam 2,071 2,072 2,113 2,160 2,205 2,408 2,456 2,506
 Mèksiko 1,770 1,784 1,710 1,850 1,945 1,991 2,176 2,270
 Koréa Kidul 1,480 1,539 1,487 1,546 1,598 1,660 1,813 1,868
 Filipina 1,356 1,418 1,432 1,446 1,533 1,551 1,544 1,659
 Ukraina 713 776 806 953 1,006
 Taiwan 925 901 919 906 892 875 930 897
 Kanadha 853 802 785 834 837
 Hongkong 486 467 558 547 537
 Ostrali 464 482 482 511 528
 Cilé 369 385 408 430 430
Others 3,615 3,756 3,932 4,022 4,183 6,869 6,587 6,656
Total 100,238 103,045 101,934 105,118 107,242 109,896 109,095 108,001
In metric tons ('000s), Source: USDA reports, 2009–2013 figures,:16 2014–2016 figures:18

Nutrisi[besut | besut sumber]

Pork, fresh, loin, whole,
separable lean and fat,
cooked, broiled
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi1,013 kJ (242 kkal)
0.00 g
Gula0.00 g
Serat panganan0.0 g
27.92 g
Saturasi5.230 g
Monosaturasu6.190 g
Polinirsaturasi1.200 g
13.32 g
Triptofan0.338 g
Tréonin1.234 g
Isoléusin1.260 g
Léusin2.177 g
Lisin2.446 g
Métionin0.712 g
Kistin0.344 g
Fénilalanin1.086 g
Tirosin0.936 g
Valin1.473 g
Arginin1.723 g
Histidhin1.067 g
Alanin1.603 g
Asem aspartik2.512 g
Asem glutamik4.215 g
Glisin1.409 g
Prolin1.158 g
Sérin1.128 g
Vitamin
Vitamin B6
(36%)
0.464 mg
Vitamin B12
(29%)
0.70 μg
Colin
(19%)
93.9 mg
Vitamin C
(1%)
0.6 mg
Vitamin D
(9%)
53 IU
Mineral
Kalsium
(2%)
19 mg
Wesi
(7%)
0.87 mg
Magnésium
(8%)
28 mg
Fosforus
(35%)
246 mg
Potasium
(9%)
423 mg
Sodhium
(4%)
62 mg
Sèng
(25%)
2.39 mg
Komponèn liyané
Banyu57.87 g
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Gladri panganan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Sources of Meat". Food and Agriculture Organization (FAO). 25 November 2014. Retrieved 19 November 2016.