Kielbasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kielbasa
Kielbasa.jpg
Four types of kiełbasa made in Poland: biała kiełbasa (white sausage), kiełbasa krakowska, the thin kabanos (pl. 'kabanos'), and kiełbasa wiejska (farmhouse sausage).
JinisSausage
AjanganMain
Panggonan asalPoland
Tlatah utawa prajaCentral Europe
Woworan pokokMeat (pork, beef, turkey, lamb, chicken or veal)
Buku masakan: Kielbasa  Médhia: Kielbasa

Kielbasa ( /klˈbɑːsə/ utawa /kɪˈbɑːsə/ ; saka kiełbasa Polandia[kʲɛwˈbasa] ) [a] yaiku salah sawijining jinis sosis daging saka Polandia, lan panganan utama Polandia . Ing basa Inggris Amerika, tembung iki biasane nuduhake sosis asap asap U ing sembarang jinis daging, sing meh padha karo sosis Wiejska (biasane mung daging babi) ing Inggris Inggris .Originally digawe ing omah ing deso, ana macem-macem resep kanggo nyiyapake kielbasa ing omah lan preinan. Kielbasa uga salah sawijining panganan paling tradisional sing disajikake ing pesta perkawinan Polandia.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana