Feijoada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Feijoada Brasil digawe saka kacang ireng

Feijoada ( Portuguese pronunciation: [fejʒuˈadɐ] ) yaiku rebusan kacang buncis karo daging sapi lan daging babi . Umume disiapake ing Portugal, Brasil, Angola, Cape Verde, Guinea-Bissau, Mozambik, Timor ( Timor Lor lan Timor Lor ), [1] Goa, lan Macau, sing uga dianggep minangka olahan nasional. Nanging, resep rada beda saka siji negara menyang negara liyane. [2]

Bahan dhasar feijoada yaiku kacang buncis karo daging babi seger [3] utawa daging sapi. Ing Brasil, biasane digawe nganggo kacang ireng ( feijoada à brasileira ). Gobis paling apik disiapake kanthi panas sing sithik ing pot lempung sing kandel.

Biasane disedhiyakake karo sega lan macem-macem sosis kayata chouriço, morcela ( sosis getih ), farinheira, lan liya-liyane, sing bisa dimasak utawa ora dimasak ing rebusan.

Piring feijoada ing Minas Gerais kanthi iringan tradisional: sega, kale goreng ( couve ), kerupuk glepung singkong, irisan jeruk, campuran lenga zaitun, cuka alkohol, tomat, bawang lan kadhangkala paprika sing diarani vinagrete (vinaigrette), lan singkong glepung ( farinha ).

Deloken sisan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://honest-food.net/portuguese-feijoada-recipe/
  2. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2016-06-02. Dibukak ing 2016-02-09.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  3. Multicultural America: An Encyclopedia of the Newest Americans - Google Books p. 180.