Menyang kontèn

Sega lan kacang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kacang polong lan coklat disajikake ing hotel ing deso Brasil sisih kidul wetan. Piring kasebut bisa uga diiringi daging, roti, endhog, sayuran, lsp.

Sega lan kacang minangka jinis panganan sing digawe saka kombinasi panganan pokok ing pirang-pirang budaya ing saindenging jagad. Gabungan gandum lan legum nyedhiyakake sawetara nutrisi penting lan akeh kalori, lan kalorone panganan kasedhiya akeh. Rice lan kacang buncis iku vegan lan, bebarengan, arupi protein lengkap . [1] Kacang buncis biasane dibumbui, dene sega biasane utawa dibumbui. Kaloro komponen kasebut bisa dikombinasikake utawa disedhiyakake kanthi kapisah.

Sajian biasané dumadi saka putih utawa beras coklat diiringi masak coklat, abang utawa ireng garing kacang buncis (biasane Phaseolus vulgaris utawa Vigna unguiculata ) lan akeh pengalamane ing macem-macem cara. Panganan iki uga umume disajik nganggo daging pitik, daging babi, daging sapi, salad kentang, kentang rebus, lan akeh sisi liyane saka macem-macem budaya. Ing pirang-pirang wilayah, kacang buncis lan beras asring disajikake tinimbang dibandhingake. Cara liya, bisa uga dianggep minangka panganan, asring nganggo topping daging utawa pitik . Daging utawa bahan liyane kadhang diselehake ing ndhuwur kacang buncis lan beras utawa, kurang asring dicampur.

Kacang ginjel lan beras

Piring[besut | besut sumber]

Kacang abang lan pari
  • Bandeja Paisa, sajian tradisional Kolombia sing digawe karo kacang ginjel lan nasi
  • Arroz con gandules, bagean saka sajian nasional Puerto Rico yaiku nasi karo kacang polong.
  • Casamiento, sajian tradisional ing El Salvador lan Honduras sing kalebu kacang lan beras.
  • Arroz junto, versi beras, daging lan kacang-kacangan versi Puerto Rico sing dimasak bareng
  • Feijoada, sajian nasional Brasil
  • Gallo pinto, versi kacang-kacangan lan beras ing Nikaragua / Kosta Rika
  • Hoppin 'John, sajian kacang polong bermata ireng saka Amerika Serikat sisih kidul
  • Kongbap, kacang Korea lan sajian nasi
  • Moro de guandules, sega Dominika lan kacang polong
  • Pabellón criollo, versi beras lan kacang ireng versi Venezuelan kanthi daging sapi sing ditarik.
  • Platillo Moros y Cristianos, versi Kuba nasi campuran lan kacang ireng
  • Rajma, sajian kacang India biasane disedhiyakake karo nasi
  • Kacang buncis lan beras, kacang buncis lan sajian sing umum ditemokake ing masakan Louisiana Creole
  • Beras lan kacang polong, sajian pokok Karibia
  • Waakye, kacang buncis lan sajian nasi
  • Orez Shu'it, kacang-kacangan tradisional Israel lan sajian nasi
Enchilada, kanthi beras lan kacang Meksiko

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "FDA - Protein". Diarsip saka sing asli ing 2020-02-28. Dibukak ing 2020-11-23.