Sosis getih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

 

Blood sausage
Boudin3.jpg
French blood sausage (boudin noir), before cooking
Jeneng liyanéBlood pudding, black pudding
Hawa ajanganHot
Woworan pokokBlood
Buku masakan: Blood sausage  Médhia: Blood sausage
Blood sausage
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi1,586 kJ (379 kkal)
1 g
Gula1 g
35 g
15 g
Mineral
Wesi
(49%)
6.4 mg
Sodhium
(45%)
680 mg

This is one of many types of blood sausage, likely with a large amount of added bacon.
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Sosis getih yaiku jinis sausages dicampur getih sing wis masak utawa pepe lan masak, ngisi nganti cukup nglukis kanggo atos nalika digawe adhem. Varian ditemokake ing saindenging jagad. Babi, sapi, jaran, kuldi, wedhus, bebek, lan getih wedhus bisa digunakake, beda-beda miturut negara. Puding ireng (utawa puding getih ) minangka jinis sosis getih sing beda ing daerah sing asale ing Inggris lan Irlandia Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Rujukan[besut | besut sumber]