Sarén

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Blood
Pig's blood cakes.jpg
Panggonan asalVarious
Woworan pokokAnimal blood
Buku masakan: Blood  Médhia: Blood

Akeh budaya nggunakake getih minangka panganan, asring digabung karo daging . Getih bisa uga ana ing bentuk sosis getih, minangka kenthel kanggo saos, bentuk asin sing bisa diobati kanggo kekurangan panganan, utawa ing sup getih . [1] Iki minangka produk saka kewan ingon, sing dipikolehi ing papan lan wektu nalika getih bisa mbukak wadhah lan bisa dikonsumsi utawa diolah kanthi cepet. Ing pirang-pirang budaya, kewan iki dibeleh. Ing sawetara budaya, getih minangka panganan sing larang .

Sawatara iku prodhuk sampingan paling penting saka nyembelih . Biasane kalebu protein lan banyu, lan kadang diarani "daging cair" amarga komposisine mirip karo daging tanpa lemak . Getih sing dikoleksi higienis bisa digunakake kanggo konsumsi manungsa, yen ora bakal diowahi dadi panganan getih . Pecahan khusus getih kewan digunakake kanggo obat manungsa. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Davidson, Alan. The Oxford Companion to Food. 2nd ed. UK: Oxford University Press, 2006., p. 81-82.
  2. "Proteins", Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry (7th ed.), 2007, doi:10.1002/14356007.a22_289