Buncis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Buncis
Polong buncis
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Fabales
kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Faboideae
Genus: Phaseolus
Species: P. vulgaris
Jeneng binomial
Phaseolus vulgaris
L.

Buncis (asalé saka basa Walanda, boontjes, Phaseolus vulgaris L.) yaiku tanduran polong-polongan sing bisa dipangan.[1]. Woh, wiji, lan godhongé bisa digawé jangan.[1] Buncis ngandhut protèin kang akèh.[1] Dipercaya asalé saka Amérika Tengah lan Amérika Latin.[1]

Dhèskripsi[sunting | sunting sumber]

Tanduran buncis iku tanduran mrambat, dhuwuré nganti 2-3 meter, bisa urip apik ing papan kang dhuwuré watara 1.000-1.500 m dpl.[2] Pang buncis wernané ijo, jejeg, bunder, empuk lan mrambat.[2] Godhongé kuwi godhong majemuk, bentuké lonjong, dawané watara 8-13 cm lan ambané 5-9 cm, ana rambuté lan mucuk, bongkoté mbunder, pinggiré rata, rangka godhongé nyirip, gagang pesagi, nduwèni anak godhong cacahé telu, wernané dudu ijo tuwa.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Buncis(diundhuh tanggal 22 April 2011)
  2. ^ a b c (id)[http://etd.eprints.ums.ac.id/6026/1/K100040181.pdf.etd.eprints.ums.ac.id:UJI PENURUNAN KADAR GLUKOSA DARAH PERASAN BUAH BUNCIS (Phaseolus vulgaris L.) TERHADAP KELINCI JANTAN YANG DIBEBANI GLUKOSA](diundhuh tanggal 28 April 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Buncis&oldid=809388"