Cassoeula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cassoeula
Cassoeula.jpg
A pot of cassoeula
Jeneng liyanécazzoeula (in Lombard), cazzuola, cazzola, bottaggio (in Italian)
Ajangansecondo
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaLombardy
Woworan pokokSavoy cabbage, pork ribs, skin, trotters, head, etc
Buku masakan: Cassoeula  Médhia: Cassoeula

Cassoeula ( pronounced  ), kadhang kala Italia dadi cazzuola utawa cazzola (tembung Lombard Kulon kanggo " trowel ", etymologically related), utawa bottaggio (bisa uga asale saka tembung Prancis potage ) minangka panganan khas khas musim salju sing populer ing Italia Lor, umume ing Lombardia . Piring kasebut nduweni rasa sing kuwat, bisa ditemtokake, lan dadi konduktor favorit Arturo Toscanini . Siji panulis nggambarake minangka "panganan khas Milan kuno", lan nulis babagan rasa seneng "sing ora bisa diungkapake sing nyedhiyakake jiwa uga langit-langit, utamane ing wayah awan".

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Daging sing digunakake ing sajian kalebu umume daging babi (biasane bagean sing paling regane kaya iga, kulit, endhas, trotters, kuping, irung lan buntut), sosis Verzino, lan kadang daging liyane kaya pitik lan soang. Iki dimasak ing kaserol (mula jenenge) nganggo bahan kayata bawang, wortel, seledri lan mrica ireng udakara rong setengah jam, sawise kubis ditambahake lan masak suwene suwene setengah jam.

Biasane, cassoeula disajekake nganggo polenta lan / utawa anggur abang sing kuwat. Minangka tradhisi panganan iki bisa dipangan diwiwiti wiwit es pisanan, supaya kubis luwih alus lan luwih enak.

Referensi[besut | besut sumber]