Susu kedhelé

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Susu kedelai kang diwadhahi gelas utawa kaleng

Susu kedelai (Hanzi: 豆漿; 豆奶) ya iku omben-ombenan kang digawé saka kedelai awarna putih.[1] Susu kedelai nduweni komposisi kang mirip karo susu: 3,5% protein, 2% lemak, sarta 2,9% karbohidrat.[1] Susu kedelai nduweni manfaat kang akeh.[1] Contone ya iku kanggo nambani penyakit diabetes militus, lara ginjal, lan reumatik.[1]

Cara nggawé susu kedhelé[besut | besut sumber]

  1. Resikna wiji kedhelé lan rendhemen ing banyu suwénée 10 - 16 jam.
  2. Wiji kedhelé kang wis direndhem dipanasaké ing microwave suwéné rong menit utawa digodhog 15 menit.
  3. giling wiji kang wis direndhem karo banyu 1 liter ing mesin blènder.
  4. godhog susu kedhelé nganti umob lan terusaké kurang luwih 10 menit.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Susu_kedhelé&oldid=1063419"