Kamus Besar Bahasa Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kamus Besar Bahasa Indonesia Édisi kaping 3 Taun 2005

Kamus Besar Bahasa Indonesia iku bausastra ekabasa parijawat (Ind: resmi) basa Indhonésiyah sing disusun déning Tim Penyusun Kamus Pusat Basa lan dibabar déning Balai Pustaka. Bausastra iki dadi acuan paling dhuwur kanggo basa Indhonésitah sing baku. Nganti wektu iki, wiwit KBBI kababar pisanan ing taun 1988 wis ngalami révisi kaping telu. Wêton pungkasan ya iku wêton kapapat kanthi cithakan pisanan dibabar taun 2008.

Sajarah penerbitan[besut | besut sumber]

  • Wêton pisanan: 1988
Wêton pisanan wujud wiwitan pingembang saka Kamus Basa Indonésia sing kababar ing taun 1983. Bausastra iki nembé ngamot 62.100 lema.
  • Wêton kapindho: 1991
Wêton kapindho wujud bêbênak saka wêton pisanan lan ngamot 72 ribu lema.
Wêton katelu ngamot 78 ribu lema. Miturut Dr. Dendy Sugono, Uluning Pusat Basa, wêton katelu iki isih krasa akèh banget tetembungan sing durung umlebu.[1]
  • Wêton kapapat: 2008
Wêton kapapat ngamot punjul 90 èwu lema lan sublema.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Majalah Media Watch Habibie Center, no 49/15. Edisi 15 September-15 Oktober 2006. Artikel: Penggunaan Basa dalam Media. Hal 29
  2. Jakarta Post: A Sophistication Unfolds A New Dictionary 15 Feb 2009, diakses 18 Feb 2009

Pranala njaba[besut | besut sumber]

KBBI daring
KBBI Luring