Cempedak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cempedak
Cempedak.jpg
Woh cempedak
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Morales
Famili: Moraceae
Génus: Artocarpus
Spésies: A. integer
Jeneng binomial
Artocarpus integer
(Thunb.) Merr.

Cempedak iku tetanduran woh-wohan saka famili Moraceae. wangun woh, rasa lan wanginé kaya nangka, sanajan aromané sing tajem banget memper woh durén.

Tetanduran iki asalé saka Asia Kidul-Wétan, lan nyebar wiyar wiwit saka wewengkon Tenasserim ing Burma, Ujung Malaya kalebu Thailand, lan sapérangan Kapuloan Nuswantara: Sumatra, Borneo, Sulawesi, Maluku tekan Papua. Uga akèh ana ing Jawa bagéan kulon.

Dikenal sacara wiyar mawa jeneng cempedak utawa campedak (Ingg.: chempedak), woh iki uga duwé sapérangan jeneng lokal kaya bangkong (wangun liar, Malaysia), baroh (Kep. Lingga lan Johor), nangka beurit (Sunda), nongko cino (Jawa) lan liya-liyané.

galeri[besut | besut sumber]

Cempedak tuwa kang siap diunduh
Cempedak ana ing wit
cempedakt
Cempedak kang wus dionceki
Cempedak wis dikuliti
Cempedak wis dikuliti
Cempedak ana ing pasar.
Cempedak ing bakul pinggir dalan Kalimantan Wétan, Indonesia
cempedak
Deleng Uga Woh-wohan