Bléwah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bléwah
Bléwah.jpg
Blewah mateng
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Cucurbitales
Famili: Cucurbitaceae
Génus: Cucumis
Spésies: C. melo
Trinomial name
Cucumis melo 'cantalupensis' Group
Naudin.

Bléwah iku woh kanggo campuran wedangan seger utamane es campur. Wohe radha gedhé seukuran jeruk bali, kelir kulite kuning gadhing kadang ana campuran ijo-ijone.

Bléwah isa di temoni ing ngendi wae ing Pulo Jawa, woh iki uga isa diolah dadi sirop.