Bléwah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bléwah
Bléwah.jpg
Blewah mateng
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Cucurbitales
Famili: Cucurbitaceae
Génus: Cucumis
Spésies: C. melo
Trinomial name
Cucumis melo 'cantalupensis' Group
Naudin.

Bléwah iku woh kanggo campuran wedangan seger utamane es campur. Wohe radha gedhé seukuran jeruk bali, kelir kulite kuning gadhing kadang ana campuran ijo-ijone.

Bléwah bisa di temoni ing ngendi waé ing Pulo Jawa, woh iki uga bisa diolah dadi sirop.