Waluh

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
waluh

Waluh ya iku arané woh sebangsa labu kang gedhé. Wit waluh njalar lan mrambat ana ing lemah utawa ing lanjaran. Waluh bisa uga dimumpanggatake kanggo nyayur, nyamikan lan jenang.Waluh ing tlatah jawa biasa ditandur ing tegalan utawa sawah yen wayah mangsa ketiga utawa waluh bisa kagolong ing tetanduran kang ora mbutuhake banyu kayata ing mangsa rendheng.Godhong walu ing tlatah Jawa kasebut lomah-laméh.

Jinising[besut | besut sumber]

  • Waluh glatik
  • Waluh ménthik
  • Waluh labu
  • Waluh kenthi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Waluh&oldid=966867"