Waluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
waluh

Waluh ya iku arané woh sebangsa labu kang gedhé. Wit waluh njalar lan mrambat ana ing lemah utawa ing lanjaran. Waluh bisa uga dimumpanggatake kanggo nyayur, nyamikan lan jenang.Waluh ing tlatah jawa biyasa ditandur ing tegalan utawa sawah yèn wayah mangsa ketiga utawa waluh bisa kagolong ing tetanduran kang ora mbutuhake banyu kaya ta ing mangsa rendheng.Godhong walu ing tlatah Jawa mau lomah-laméh.

Jinising[besut | besut sumber]

  • Waluh glatik
  • Waluh ménthik
  • Waluh labu
  • Waluh kenthi