Tlutuh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Pulut)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tlutuh kang metu saka wit

Tlutuh ya iku arane banyu kang metu saka wit-witan (kulit wit, godhong, oyot, kembang, lsp) kang tatu. Umume tlutuh duwé kaanan kenthel lan pliket. Tujuan wit-witan ngetokaké tlutuh nalika tatu mligi kanggo pertahanan.

Tlutuh duwé pangaji[besut | besut sumber]

Pira-pira jinis tlutuh tuwuhan duwé pangaji, kaya ta tlutuh karèt lan damar. Tuwuhan kang wis gedhé banjur sengaja digawé tatu supaya metu lan diklumpukake tlutuhe.