Asterales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Asterales
A sunflower.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Asterales
Suku

pirsani teks.

Asterales iku bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad euasterids II, asterids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Asteridae, kelas Magnoliopsida.

Suku/familia anggota[besut | besut sumber]

Miturut Sistem APG II, Asterales duwé anggota suku-suku iki:

Sistem APG II iki bisa diarani nggabungaké Asterales, Calycerales, lan Campanulales ing Sistem Cronquist jroning sabangsa waé.