Liliales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Liliales
Lilium martagon 250605a.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Liliales
Suku

pirsani teks.

Liliales iku bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Liliidae, kelas Liliopsida.

Suku[besut | besut sumber]

Sistem APG II
  • bangsa Liliales
Sistem Cronquist

bangsa Liliales

suku 1. Philydraceae
suku 2. Pontederiaceae
suku 3. Haemodoraceae
suku 4. Cyanastraceae
suku 5. Liliaceae
suku 6. Iridaceae
suku 7. Velloziaceae
suku 8. Aloeaceae
suku 9. Agavaceae
suku 10. Xanthorrhoeaceae
suku 11. Hanguanaceae
suku 12. Taccaceae
suku 13. Stemonaceae
suku 14. Smilacaceae
suku 15. Dioscoreaceae