Liliales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Liliales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Liliales
Suku

pirsani teks.

Liliales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Liliidae, kelas Liliopsida.

Suku[sunting | sunting sumber]

Sistem APG II
  • bangsa Liliales
Sistem Cronquist

bangsa Liliales

suku 1. Philydraceae
suku 2. Pontederiaceae
suku 3. Haemodoraceae
suku 4. Cyanastraceae
suku 5. Liliaceae
suku 6. Iridaceae
suku 7. Velloziaceae
suku 8. Aloeaceae
suku 9. Agavaceae
suku 10. Xanthorrhoeaceae
suku 11. Hanguanaceae
suku 12. Taccaceae
suku 13. Stemonaceae
suku 14. Smilacaceae
suku 15. Dioscoreaceae
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Liliales&oldid=822024"