Caricaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Caricaceae
Carica papaya - papaya - var-tropical dwarf papaya - desc-fruit.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Brassicales
Famili: Caricaceae
Genera

pirsani tèks.

Caricaceae iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké sajeroning bangsa Brassicales, klad eurosids II. Kabèh anggotané asalé saka Amérika Kidul lan Afrika tropis.

Anggota-anggotané diklompokaké sajeroning limang marga, kabèh wujud semak, perdu, utawa wit cilik nganti 10m dhuwuré; kembang tuwuh saka batang ing kèlèk godhong. Ing ngisor iki lima marga anggota Caricaceae:

Rujukan[besut | besut sumber]