Caricaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Caricaceae
Carica papaya - papaya - var-tropical dwarf papaya - desc-fruit.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Brassicales
Famili: Caricaceae
Genera

pirsani tèks.

Caricaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké jroning bangsa Brassicales, klad eurosids II. Kabèh anggotané asalé saka Amérika Kidul lan Afrika tropis.

Anggota-anggotané diklompokaké jroning limang marga, kabèh arupa semak, perdu, utawa wit cilik nganti 10m dhuwuré; kembang tuwuh saka batang ing kèlèk godhong. Ing ngisor iki lima marga anggota Caricaceae:

Rujukan[besut | besut sumber]