Tank

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tank iku wahana perang lapis waja sing migunakaké rodha awangun ranté. Ciri utama tank yakuwi pangraksané sing racaké kagawé saka lapisan waja sing abot, senjatané arupa kanon gedhé, sarta mobilitas sing dhuwur kanggo warna-warna médhan tempur. Sanadyan tank iku kendharaan sing larang lan mbutuhaké logistik sing akèh, tank iku sanjata dharat sing tangguh lan sarwa-bisa sajeroning perang modhèren, amarga kemampuan kanggo ngancuraké sasaran dharat apa waé, lan èfèk mentalé marang wadyabala infanteri.

Pranala njaba[besut | besut sumber]