Tank

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tank iku wahana perang lapis waja kang migunakaké rodha awangun ranté. Ciri utama tank yakuwi pangraksané kang racaké kagawé saka lapisan waja kang abot, senjatané wujud kanon gedhé, sarta mobilitas kang dhuwur kanggo warna-warna médhan tempur. Sanadyan tank iku kendharaan kang larang lan mbutuhaké logistik kang akèh, tank iku sanjata dharat kang tangguh lan sarwa-bisa sajeroning perang modhèren, amarga kemampuan kanggo ngancuraké sasaran dharat apa waé, lan èfèk mentalé marang wadyabala infanteri.

Pranala njaba[besut | besut sumber]