Mliwis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mliwis
Dendrocygna javanica (Lesser Whistling Duck - Zwergpfeifgans) Weltvogelpark Walsrode 2012-009.jpg
Mliwis (Dendrocygna javanica) ing Weltvogelpark Walsrode (Walsrode Bird Park, Jerman)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Anseriformes
Famili: Anatidae
Subfamili: Dendrocygninae
Génus: Dendrocygna
Spésies: D. javanica
Jeneng binomial
Dendrocygna javanica
(Horsfield, 1821)
DendrocygnaMap.svg
Papan sebaran mliwis

Mliwis iku arane jeneng manuk kang urip ing panggon banyu. Mliwis duwé sirah sing wernane kuning pucet, semono uga gulu lan pérangan awak ngisoré. mliwis iku jinis kéwan sing senengane nglumpuk. Mliwis urip ana ing banyu kang tawar sing biyasane akèh wit-witane. Manawa gawé susuh, biyasane mliwis gunakake susuh tilas manuk liyané. Yèn ngendhog, mliwis bisa ngetokake nganti 6-12 endhog.

Sajarah[besut | besut sumber]

Mliwis utawa Lesser Wishtling Duck iki bisa uga dijipuk dagingé. Miturut data taun (2006), cacahé mliwis ing Danau Mahakam Kalimantan Wétan (2004) kurang luwih 120.000-165.000 mliwis 95%-é utawa 114.000 – 156.000 dipasaraké ing Banjarmasin.

Saka asil peneliten Fakultas Kehutanan Universitas Mulawarman, Balai KOnservasi Sumber Daya Alam (BKSDA) Kalimantan Wétan lan Universitas Amsterdam Walanda mènèhi dudutan manawa 2 taun kapungkur wis nyekel 28.629 mliwis kembang ing Danau Mahakam Kalimantan Timur.

Kéwan iki durung akèh tinemu mupangaté. Ing Indonésia ana 15 warna Mliwis, loro ing antarané wis bisa dibudidaya ya iku, Dendrocygna javanica (mliwis watu) lan Dendrocygna arculata (mliwis kembang).

mliwis kalebu kéwan sing dilindhungi, saéngga dijaga kanthi apik, nanging ing Indonésia, kéwan iki durung kalebu kéwan alasan sing dilindhungi.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]