Mliwis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mliwis
Mliwis (Dendrocygna javanica) ing Weltvogelpark Walsrode (Walsrode Bird Park, Jerman)
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Anseriformes
Kulawarga: Anatidae
Subkulawarga: Dendrocygninae
Marga: Dendrocygna
Jinis: D. javanica
Jeneng binomial
Dendrocygna javanica
(Horsfield, 1821)
Papan sebaran mliwis

Mliwis iku arane jeneng manuk kang urip ing panggon banyu. Mliwis duwéni sirah sing wernane kuning pucet, semono uga gulu lan bageyan awak ngisoré. mliwis iku jinis kéwan sing senengane nglumpuk. Mliwis urip ana ing banyu kang tawar sing biyasane akèh wit-witane. Menawa gawé susuh, biyasane mliwis gunakake susuh tilas manuk liyane. Yèn ngendhog, mliwis bisa ngetokake nganti 6-12 endhog.

Sejarah[besut | besut sumber]

Mliwis utawa Lesser Wishtling Duck iki isa uga dijipuk dagingé. Miturut data taun (2006), cacahe mliwis ing Danau Mahakam Kalimantan Wétan (2004) kurang luwih 120.000-165.000 mliwis 95%-é utawa 114.000 – 156.000 dipasaraké ing Banjarmasin.

Saka asil peneliten Fakultas Kehutanan Universitas Mulawarman, Balai KOnservasi Sumber Daya Alam (BKSDA) Kalimantan Wétan lan Universitas Amsterdam Walanda mènèhi dudutan manawa 2 tahun kepungkur wis nyekel 28.629 mliwis kembang ing Danau Mahakam Kalimantan Timur.

Kéwan iki durung akèh ditemokaké mupangaté. Ing Indonésia ana 15 werna Mliwis, loro ing antarané wis bisa dibudidaya ya iku, Dendrocygna javanica (mliwis watu) lan Dendrocygna arculata (mliwis kembang).

mliwis kalebu kéwan sing dilindhungi, saengga dijaga kanthi apik, nanging ing Indonésia, kéwan iki durung kalebu kéwan liar sing dilindhungi.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ {{{author}}} (2009). "Dendrocygna javanica." {{{IUCN_Year}}} IUCN Red List of Threatened Species. IUCN {{{IUCN_Year}}}.
  2. ^ Merintis Jalan Berbisnis Belibis
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mliwis&oldid=1078137"