Gagak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gagak
Corvus corax (FWS).jpg
Corvus corax
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Famili: Corvidae
Génus: Corvus
Linnaeus, 1758

Gagak iku salah sijiné kulawarga manuk oceh (Passeriformes) Kulawarga kéwan kalebu marga Corvus, suku Corvidae.

Kulawarga kabèh jinis manuk iki ukurané gedhé lan warna wuluné ireng. Laladan uripé sumebar ana ing tlatah bawana lan pulo, kajaba ing tlatah Amérika Kidul.

Ing antarané kulawarga bèbèk (ing basa krama saring mau kambangan), gagak duwé kapinteran kang dhuwur [1].Kéwan iki duwé kapinteran sinau lan bisa cegah masalah lan mumpangatake isi kang ana ing sakiteré.Sajeroning kabudayan lan mitologi, manuk gagak asring dikaitake ing kajadian kang ala (buruk).Ing Éropah, gagak dipercaya kanggo manuk ingonan (sato inggon) ing kulawarga penyihir.Ing tlatah Indonésia, gagak alas dianggep bisa ndadèkaké tuladha kasusahan kang kabukti[1]. Uga Bisa dipercaya sate gagak dipercaya kanggo ngundang gènderuwa.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]