Gagak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gagak
Corvus corax
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Passeriformes
Kulawarga: Corvidae
Marga: Corvus
Linnaeus, 1758

Gagak iku salah sijiné kulawarga manuk oceh (Passeriformes) Kulawarga kéwan kalebu marga Corvus, suku Corvidae.

Kulawarga kabèh jinis manuk iki ukurané gedhé lan werna wuluné ireng. Laladan uripé sumebar ana ing tlatah bawana lan pulo, kajaba ing tlatah Amérika Kidul.

Ing antarané kaluwarga bèbèk (ing basa krama saring kasebut kambangan), gagak nduwèni kapinteran kang dhuwur [1].Kéwan iki nduwèni kapinteran sinau lan bisa cegah masalah lan mumpangatake isi kang ana ing sakubenge.Sakjroning kabudayaan lan mitologi, manuk gagak asring dikaitake ing kajadian kang ala (buruk).Ing Éropah, gagak dipercaya kanggo manuk ingonan (sato inggon) ing kaluwarga penyihir.Ing tlatah Indonésia, gagak alas dianggep bisa ndadekake tuladha kasusahan kang kabukti[1] . Uga Bisa dipercaya sate gagak dipercaya kanggo ngundang gènderuwa.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id) [http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4286965.stm. Burung Gagak. kaunduh ing tanggal 09-03-2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gagak&oldid=1080490"