Banyak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Banyak
SwansCygnus olor.jpg
Cygnus olor
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Anseriformes
Famili: Anatidae
Genera

Banyak utawa ing Basa Indonésia diarani Angsa kalebu kulawargané manuk, lan sub-kulawarga anatidae. Tansah sadulur karo bebek, lan meliwis.

Banyak ana loro jinisé, ya iku sing bisa miber lan sing ora bisa miber. Bangsa banyak iki uga kalebu kéwan kang setia, ora misah karo pasangané, upamané dadi sigaraning nyawa. Banyak bisa ngendhog saka 3 nganti 8 iji.

Lumrahé banyak, utamaning Indonésia warnané putih. Nanging banyak sing bisa miber ana sing warnané ireng, bintik ireng, utawa klawu. Iku urip ing tlatah sub-tropis kaya Amérika, Australia, Amérika Latin, Asia Lor, lan Éropah. Yèn ing Indonésia, banyak lumrahé ora bisa miber lan didadèkaké rajakaya. Endhogé lumrahé didadèkaké jamu kanggo kekiyatan.

Spesies[besut | besut sumber]

Genera Coscoroba

Genera Cygnus

Uga delengen[besut | besut sumber]