Banyak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Banyak
Cygnus olor
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Anseriformes
kulawarga: Anatidae
Genera

Banyak utawa ing Basa Indonésia diarani Angsa kalebu keluwargané manuk, lan sub-keluwarga anatidae. Tansah sadulur karo bebek, lan meliwis.

Banyak ana loro jinisé, yaiku sing isa miber lan sing ora bisa miber. Bangsa banyak iki uga kalebu kéwan kang setia, ora misah karo pasangané, upamané dadi sigaraning nyawa. Banyak isa ngendhog saka 3 nganti 8 iji.

Biasané banyak, utamaning Indonésia warnané putih. Nanging banyak sing bisa miber ana sing warnané ireng, bintik ireng, utawa klawu. Iku urip ing tlatah sub-tropis kaya Amérika, Australia, Amérika Latin, Asia Lor, lan Eropah. Yèn ing Indonésia, banyak biasané ora bisa miber lan didadèkaké rajakaya. Endhogé biasané didadèkaké jamu kanggo kekiyatan.

Spesies[sunting | sunting sumber]

Genera Coscoroba

Genera Cygnus


Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banyak&oldid=816809"