Banyak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Banyak
Cygnus olor
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Anseriformes
Kulawarga: Anatidae
Genera

Banyak utawa ing Basa Indonésia diarani Angsa kalebu kulawargané manuk, lan sub-kulawarga anatidae. Tansah sadulur karo bebek, lan meliwis.

Banyak ana loro jinisé, ya iku sing isa miber lan sing ora bisa miber. Bangsa banyak iki uga kalebu kéwan kang setia, ora misah karo pasangané, upamané dadi sigaraning nyawa. Banyak isa ngendhog saka 3 nganti 8 iji.

Biasané banyak, utamaning Indonésia warnané putih. Nanging banyak sing bisa miber ana sing warnané ireng, bintik ireng, utawa klawu. Iku urip ing tlatah sub-tropis kaya Amérika, Australia, Amérika Latin, Asia Lor, lan Éropah. Yèn ing Indonésia, banyak biasané ora bisa miber lan didadèkaké rajakaya. Endhogé biasané didadèkaké jamu kanggo kekiyatan.

Spesies[besut | besut sumber]

Genera Coscoroba

Genera Cygnus

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banyak&oldid=1016230"