Pacet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pacet
Leech blutegel.jpg
Pacet ing sandhuwuring watu
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Annelida
Klas: Clitellata
Subklas: Hirudinea
Lamarck, 1818
Ordo
Arhynchobdellida utawa Rhynchobdellida

Ana kaorasepatakatn ngenani panglompokan Hirudinea; apa kudu arupa kelas dhéwé utawa subkelas saka Clitellata.

Pacet iku kéwan sing kagabung sajeroning filum Annelida subkelas Hirudinea. Ana jinis pacet sing bisa urip ing dharatan, banyu tawa, lan segara. Kaya déné kerabaté, Oligochaeta, pacet duwé klitelum. Kaya déné cacing lemah, pacet uga hermaprodit (duwé kelamin dhobel). Pacet obat Éropah, Hirudo medicinalis, wis ana kawit biyèn dimupangataké kanggo ngetokaké getih (plebotomi) kanthi médhis.

Kabèh spésies pacet iku karnivora. Sapérangan arupa predator, éntuk pangan saka manéka jinis invertebrata kaya ta cacing, keong, utawa larva srangga.

Pranala njaba[besut | besut sumber]