Puter

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Puter
Status konsèrvasi
Ingon-ingon
Klasifikasi èlmiah (disputed)
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Columbiformes
Kulawarga: Columbidae
Marga: Streptopelia
Jinis: S. risoria
Jeneng binomial
Streptopelia risoria
(Linnaeus, 1758)
endog manuk puter Streptopelia risoria- ing Muséum de Toulouse

Manuk Puter utawa The Ringneck Dove (manuk dara kalungan), Ring Dove (manuk dara ali-ali), lan Barbary Dove, Streptopelia risoria, ya iku manuk omahan saka kulawarga manuk dara (Columbidae). Manuk puter wis dadi ingon ingoné manungsa watara 2000-3000 taun amarga lulut (ora giras), gampang rumatané, lan uripé dawa (nganti 12 taun).

Pérangané[besut | besut sumber]

Manuk Puter duwèni ukuran kira-kira sak kepelan tangan, dawané udakara 30 cm (endhas tekan buntut), wuluné soklat enom ing kiwa-tengen endhas lan telih, lan malih dadi abu-abu ing arah buntut lan uga kang paling khas nduwèni kalung werna ireng ing gulu.

Papan uripé[besut | besut sumber]

Ing alam, puter umumé tinemu ing sawah lan tegalan kayadéné deruk.

Pakané[besut | besut sumber]

Kayadéné umumé manuk dara, manuk iki pakané kayadéné jagung, pari, otek/jewawut, canthel lan kacang-kacangan.

Pigunané[besut | besut sumber]

Amarga sipaté kang luliut lan ora giras sarta gampang diingu, manuk puter digunakaké peternak kutut kanggo ngengkremi lan momong piyik kutut.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puter&oldid=984403"