Telih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Manuk kang telihé mondhol-mondhol sawisé mangan akèh
Telih kaduduhaké ana ing nomer 4

Telih (basa indonesia : Tembolok) ya iku sijining jeroan saka kéwan jinis manuk kang fungsiné kanggo nyimpen panganan kang dipangan sadurungé digiling ana ing rempela (ventikulus utawa empedal). Ing manuk jinis dara, telih uga ngasilaké banyu kang kaya déné susu (Basa Inggris : crop milk) kanggo ngloloh piyik.