Rempela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rempela pitik

Rempela (Indonésia: ampela, Inggris: gizzard), iku salah sijining jeroan ing sawetara kéwan, kaya ta manuk, rèptil, cacing lemah lan pira-pira jinis iwak. Pérangan dumadine saka otot kang kandel lan gunané kanggo nggiling panganan. Kanggo mbiyantu nggiling panganan, sawetara jinis manuk (kalebu pitik) uga mangan krikil.

Ing Indonésia, rempela biasa diolah kanggo lawuh. Lumrahé dolah bebarengan karo ati lan usus.