Rempela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rempela pitik

Rempela (Basa Indonésia: ampela, Basa Inggris: gizzard), iku salah sijining jeroan ing sawetara kéwan, kayata manuk, rèptil, cacing lemah lan pira-pira jinis iwak. Perangan dumadine saka otot kang kandel lan gunané kanggo nggiling panganan. Kanggo mbiyantu nggiling panganan, sawetara jinis manuk (kalebu pitik) uga mangan krikil.

Ing Indonésia, rempela biasa diolah kanggo lawuh. Biasané dolah bebarengan karo ati lan usus.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rempela&oldid=875078"