Jeroan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macem-macem pätés (ngemot ati ) ing piring
Sirah kewan, otak, trotters lan tripe didol ing pasar daging Istanbul

Jeroan ( /ˈɒfəl/ ), uga disebut macem-macem daging, pluck utawa daging organ, punika organ saka butchered kewan . Minangka kata benda inggris, istilah "offal" ora duwe bentuk jamak. Tembung kasebut ora nuduhake dhaptar tartamtu saka organ sing bisa dipangan, sing beda-beda miturut budaya lan wilayah, nanging biasane ora kalebu otot . Jeroan uga bisa ngrujuk menyang dening-produk saka digiling pari-parian, kaya ta jagung utawa gandum.[1]

Sawetara budaya nganggep offal minangka panganan sing larang, dene liyane nggunakake panganan saben dina, utawa kanggo panganan sing enak . Panganan offal tartamtu - kalebu foie gras, pâté lan roti legi - sing dianggep internasional minangka panganan gourmet ing seni kuliner. Sing liyane tetep dadi bagean saka masakan daerah tradisional lan bisa uga dikonsumsi utamane kanggo preinan. Iki kalebu haggis Skotlandia, ati sing dicincang Yahudi, chitterling AS, menudo Meksiko, uga panganan liyane. Saliyane, usus biasane digunakake minangka casing kanggo sosis .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Offal | Definition of Offal by Merriam-Webster". Merriam-webster.com. Dibukak ing 2016-01-08.